Twee concerten op 1 dag

Twello- Zaterdag 25 mei zullen het Volwassen Leer Orkest en de fanfare van muziekvereniging Excelsior uit Twello 2 concerten verzorgen. Om 13.00 uur start het Volwassen Leer Orkest (VLO) van Excelsior op het kerkplein in Twello. Zij zullen een half uur optreden tijdens het pleinfeest Duitervoorde.

Het VLO is een groep muzikanten die sinds 1,5 jaar samen speelt. Voor veel van hen was het 1,5 jaar terug de eerste kennismaking met muziek maken. O.l.v. Nienke Veldhuizen zullen zij laten horen wat zij in huis hebben. Het orkest bestaat uit 45 muzikanten, tijdens het pleinfeest zullen circa 20 van hen voor u gaan optreden.

In de avond kunt u gaan luisteren naar de fanfare van Excelsior, zij starten om 20.00 uur in het Veluws College in Twello aan hun try out concert. Excelsior zal op zaterdag 15 juni deel gaan nemen aan het Noord Veluws Muziekfestival in Elburg. Een vakkundige jury zal het orkest uit Twello beoordelen. Om alvast te wennen aan het programma en een podium zal het try out concert worden gegeven. Ook bij dit try out concert zal een kleine jury aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat de laatste puntjes op de muzikale i gezet kunnen worden richting 15 juni. Na de pauze is het de beurt aan de muzikale gasten van Excelsior, harmonie St. Cecilia uit Maasbracht. Dit harmonieorkest verblijft in het weekend van 25 mei in onze omgeving en zocht een muzikale partner om een concert mee te geven. Zij zullen een zomerprogramma ten gehore brengen. De toegang voor dit concert is vrij toegankelijk, bij de uitgang zal een vrije gift zeer worden gewaardeerd.

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht