Twee Gelre Scouts naar World Scout Jamboree

Twello- De World Scout Jamboree is het grootste scouting evenement ter wereld. Het wordt 1x in de 4 jaar gehouden. Als scout kun je maar 1x in je leven deelnemen, want je mag alleen mee doen als je tussen de 14 en 18 jaar oud bent. Dit jaar vindt de Jamboree plaats in Korea en de Gelre scouts Lianne en Femke gaan er naar toe! Anniek van de Gelre Groep is als leiding van de partij.

De Wereldjamboree
De 25e Wereldjamboree is van 1 tot 12 augustus 2023 in Zuid-Korea. Er nemen ongeveer 50.000 scouts aan deel uit ruim 150 landen. Voor scouts is dit de meest waanzinnige reis van hun leven. Het Nederlandse contingent bestaat uit ongeveer 2000 personen (ongeveer 1250 jeugdleden en 700 begeleiders). De jeugdleden zijn ingedeeld in 35 troepen en elke troep bestaat uit 36 jonge scouts. Elke deelnemer heeft een eigen buddy. De Nederlandse deelnemers leren elkaar in 5 voorbereidende kampen kennen en bereiden ze zich zo gezamenlijk voor op dit geweldige avontuur. Tijdens de Wereldjamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein. Het doel van een Jamboree is dat jongeren meer leren over andere mensen, landen en culturen door direct met hen om te gaan. Er worden hele gave activiteiten georganiseerd, en zo leer je elkaar kennen en begrijpen en beleef je een prachtig avontuur. De Wereldjamboree heeft 2 keer in Nederland plaatsgevonden: in 1937 in Vogelenzang en in 1995 in Biddinghuizen.

Geld inzamelen bij boerenkoolfeest
Deelnemen aan een Wereldjamboree kost natuurlijk best veel geld. Femke en Lianne hebben op veel verschillende manier geld verdiend en gespaard. Afgelopen zaterdag hebben zij tijdens het jaarlijkse boerenkoolfeest van scouting Gelre Groep een Bingo georganiseerd voor alle jeugdleden en hun ouders. Dat was een groot succes en Lianne en Femke hebben hier een leuk bedrag opgehaald. Zij danken de Twellose ondernemers die belangeloos prijzen beschikbaar hebben gesteld. De boerenkool, gekookt door de Plusscouts, smaakte verrukkelijk. Het was weer een zeer geslaagde avond.

Scouting Gelre Groep Twello
www.gelregroep.nl / www.facebook.com/ScoutingTwello Maar pas op: scouting is niet voor watjes.

Vragen? Mail naar info@gelregroep.nl , de gezelligste scoutinggroep.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws