Twello kent nu ook de wijk ’t Veldhoen

Twello- Sinds zaterdagavond heeft Twello er een wijk met een eigen naam bij.

Enkele maanden geleden besloten Marleen Klunder en Johan van Werven een enquête op te stellen voor de bewoners in hun woonwijk. Wat leeft er in de buurt? Waar hebben bewoners behoefte aan? Wat kunnen bewoners voor elkaar betekenen? Met als belangrijkste doel: hoe kunnen we van een buurt een buurt maken waarin de mensen elkaar beter leren kennen, hoe breng je bewoners dichter bij elkaar.

De enquête werd door velen ingevuld. Na het inventariseren bleek de grootste wens een buurtfeest, waarvoor vier mensen zich aanmeldden als organisatoren. En dat feest werd afgelopen zaterdag door ruim 80 bewoners bezocht. Gevraagd was om eigen drinken en eten mee te nemen. Al gauw bleek dat velen eten hadden meegenomen om met medebewoners te delen. Een lange tafel veranderde in een ”buffet” met zeer verschillende lekkernijen.

De band “Capo Six” vergrootte de gezellige sfeer met aangename muziek. Kennis werd er met elkaar gemaakt bij de barbecue of gezellig pratend aan de tafels. Aan het einde van de avond waren er veel nieuwe contacten gemaakt.

Eén van de bewoners merkte op: “Ik ga nu anders door de wijk lopen, weet zeker dat het groeten persoonlijker zal zijn dan voorheen”.

Uit de enquête bleek dat er geen duidelijke naam is voor de wijk. Het buurtfeest werd daarom aangegrepen om een naam te bedenken. Er kwamen creatieve suggesties, zoals de Klompenwijk (vanwege de productie van klompen door de Veldhoenfabriek die eerder op de plek stond), de Spiegelwijk (naar Jacob Spiegel die aan de Klokkenkampsweg woonde en een bos aan de gemeente schonk), de Dreven of de Hoenderkamp. Over de suggesties werd gestemd.

De wijk tussen het station en de Rijksstraatweg, achter de Stationsstraat tot en met de Klokkenkampsweg, heet vanaf nu ’t Veldhoen.

Welke resultaten de enquête nog meer zal opleveren zal de toekomst uitwijzen.

Whats app groepen, een website en een zwerfvuilactie zijn al in voorbereiding. En meer gaat ongetwijfeld volgen.

woensdag 13 september 2023

Deel dit bericht