Twellose Haike brengt boek uit over narcisme

Twello- Na 3,5 jaar is het de Twellose schrijfster Haike Detmar gelukt om een boek te schrijven over gebeurtenissen die uit het leven gegrepen zijn. Deze roman heeft een serieus onderwerp; een gezin dat langzaam uit elkaar valt onder de terreur van een narcistische ouder.

Haarfijn wordt beschreven hoe angst en manipulatie mensen in de greep kan houden. Maar ook hoe je je eraan kunt ontworstelen. Een wijdverbreid probleem in deze maatschappij en voor velen herkenbaar.

Balmientje
Het meisje dat bleef dansen

In het Twentse landschap groeit Anna Scholten (Balmientje) op in een ogenschijnlijk gelukkig gezin. Maar achter de gesloten deuren schuilt een andere realiteit. Haar vader transformeert van een afwezige figuur tot een bemoeizuchtige narcist, die zijn gezin terroriseert.

Hij houdt hen gevangen in een web van manipulatie en geweld. Wanneer er veel geld wordt verworven met het familiebedrijf, komen de onderlinge relaties op scherp te staan. Totdat Anna’s moeder een besluit neemt dat alles doet veranderen. Anna komt in een nachtmerrie terecht, waarbij ze niet alleen lijnrecht tegenover haar vader, maar ook tegenover haar broertje komt te staan. Een meeslepend familiedrama met een bijzondere afloop.

Te koop bij Elikser Uitgeverij

ISBN: 978 94 6365 658 0

www.elikser.nl/balmientje.htm

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht