Twellose Prisca (30) finaliste Mrs Netherlands Universe 2021

Twello- De in Twello woonachtige 30-jarige Prisca van Wijhe, is na de voorrondes uitverkoren als finaliste voor Mrs Netherlands Universe 2021. Dit is een schoonheidsverkiezing voor vrouwen die 25 jaar of ouder zijn. Vrouwen vanaf 18 jaar die getrouwd zijn en/of moeder zijn kunnen ook deelnemen aan deze verkiezing. “Ik ben moeder van drie meiden. Mijn motivatie om mee te doen aan deze verkiezing is om mijn meiden en andere meiden die kijken, mee te geven dat mooi zijn van binnenuit komt. Je hoeft niet het perfecte lichaam te hebben om mooi te zijn! Wees lief voor je omgeving en voor jezelf, dat maakt je een mooi mens!”

Mrs Netherlands Universe

Nederland doet al ruim 10 jaar mee aan de internationale ‘Mrs Universe’ verkiezing. Op 6 juni vindt er een zinderende finaleshow plaats, waarin door een deskundige jury de uiteindelijke winnares wordt gekozen. Zij mag zich een jaar lang ‘Mrs Netherlands Universe’ noemen. Naast deze prestitieuse titel, mag ze dat jaar tevens Nederland vertegenwoordigen in de internationale ‘Mrs Universe’ verkiezing, waar maar liefst meer dan 80 landen wereldwijd aan deelnemen. ‘Mrs Universe’ vindt ieder jaar plaats in een ander land dat gedurende dat jaar bekend wordt gemaakt.

Stop domestic violence against women!

Veel schoonheidsverkiezingen ondersteunen een goed doel. De organisatie van Mrs Universe heeft bepaald dat het doel van deze verkiezing voor alle deelnemende landen: ‘Stop domestic violence against women’ is. Let wel, Mrs Netherlands Universe is geen verkiezing voor mishandelde vrouwen, maar motiveert haar finalisten om hun steentje bij te dragen voor dit thema.

Opdrachten

Mrs Netherlands Universe bestaat uit een half jaar durend traject dat bestaat uit diverse trainingen (waaronder: catwalk training en media training), fotoshoots, het ontwikkelen van meerdere competenties en het uitvoeren van opdrachten. Doormiddel van de opdrachten wordt de motivatie, inzet en enthousiasme van een finaliste zichtbaar. Één van de opdrachten is verbonden aan het thema: “Stop domestic violance against women”. De finalisten zetten zich in door middel van het verzamelen van kleding en spullen voor vrouwen en kinderen in opvangtehuizen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Prisca van Wijhe: “Samen met twee medefinalisten ben ik bezig met het verzamelen van spullen voor vrouwen die gevlucht zijn voor huiselijk geweld. Deze vrouwen hebben vaak heel hun bezit achter moeten laten. Wij hebben contact met organisatie die een veilige plek aanbiedt voor deze doelgroep. Begin mei staat op de planning om langs te gaan bij deze organisatie. Dan zullen we de gedoneerde spullen overhandigen. Via mijn eigen netwerk heb ik al het één en ander gekregen maar alle hulp is welkom! We zijn op zoek naar: Dames zomerkleding - Kinderkleding – Slippers – Zomerschoenen - Zomer accessoires – Speelgoed. Heeft u iets liggen wat u wilt doneren? Neem contact met mij op via: stopdomesticviolencedonaties@gmail.com en ik kom het graag bij u halen!”

Foto: Elly Vreugd.

woensdag 10 maart 2021

Deel dit bericht