Unieke beursdag kledingbank Voorst

Twello- Op zaterdag 2 maart a.s. organiseert de Kledingbank Voorst een groots opgezette kledingbeurs. De normaliter aan de Oude Rijksstraatweg gevestigde Kledingbank verkast voor een dag naar gebouw Pniel (bij de Dorpskerk). Van 10.00 uur tot 13.00 uur is er een ruime keus aan dames-, heren en kinderkleding tegen leuke prijsjes verkrijgbaar.

Met 65 leden is de biljartvereniging dan ook een van de grootste biljartverenigingen van de regio. Ongeveer de helft van de leden speelt recreatief biljart en ontmoet elkaar vooral doordeweeks voor een praatje, een kopje koffie èn natuurlijk een potje biljarten. Deze laagdrempelige manier van ontmoeting en beweging is geschikt voor elke leeftijd. Maar er moet worden gezegd dat de meeste leden de 60 jaar al zijn gepasseerd. De oudste leden zijn zelfs bijna 90 jaar. Om deze activiteiten voor Twello te behouden is het noodzakelijk dat het ledenbestand van omvang blijft. Vanwege het 75 jarig bestaan van de vereniging, en vanwege de kans om leden te werven, kreeg de vereniging van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond het Nederlands Kampioenschap libre hoofdklasse (voor de kenners: moyenne 7 tot 11) toegewezen. Het kampioenschap wordt gespeeld van 12 t/m 14 april. Vrijdag beginnen de wedstrijden om 15 uur en duren tot 22.00. Zaterdag en zondag wordt er al om 10 uur begonnen tot het begin van de avond (zaterdag) en laat in de middag (zondag). De toegang is gratis. U bent van harte welkom om de acht finalisten te zien strijden voor de titel. Financieel niet breed?

Als u (tijdelijk) niet meer rond kunt komen en b.v. kleding kopen niet meer kan, dan is er de Kledingbank Voorst die wellicht uitkomst kan bieden.

Helaas is armoede in ons land een verborgen probleem dat niet altijd onderkend wordt. Daar wil de Kledingbank verandering in brengen door meer bekendheid te geven en een ieder wegwijs te maken in de mogelijkheden om kleding aan te schaffen. Op die manier zorgt de Kledingbank er tevens voor dat er tevens voor dat er voor deze groep mensen wat meer financiële ruimte ontstaat b.v. voor huur, zorg of energiekosten. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen bij de Kledingbank terecht. Discretie is altijd gewaarborgd, inlichtingen of afspraken kan via e-mail afspraken@kledingbankvoorst.nl of telefonisch 06 13986076.

Kledingbank voor iedereen

Tot voor kort was er een verwijzing van de gemeente nodig om bij de Kledingbank terecht te kunnen. Na overleg is deze drempel weggehaald en kan een ieder terecht bij de Kledingbank.

Open dag

De Kledingbank Voorst organiseert een speciale Open Dag op zaterdag 20 april a.s.

Oude Rijksstraatweg 59a

Twello

De vrijwilligsters van de Kledingbank Voorst. Foto: De Salon Fotografencollectief.

woensdag 28 februari 2024

Deel dit bericht