Unieke fototentoonstelling tijdens de reünie

Klarenbeek- Op 15 april 2023 is de reünie van basisschool De Kopermolen in Klarenbeek. In het weekend van de reünie is er een grote fototentoonstelling. Het is een unieke gebeurtenis die je niet mag missen. ’s Middags om 14.00 gaan de schooldeuren open voor iedereen die zich heeft opgegeven en om 17.00 zal deze dag teneinde zijn.

Tijdens de reünie hangen er bijna 200 foto’s van meer dan honderd jaar Kopermolenschool. De meeste zijn klassenfoto’s en de oudste foto is uit 1920 met de eerste kinderen van de R.K. Lagere School. Zo heette de school, toen die net was opgericht. De kinderen hebben allemaal hun zondagse kleren aan. Er zijn foto’s uit de oorlog, bijvoorbeeld van de 6de klas tijdens de handenarbeid, maar ook van een sportdag uit 1980. En van meester van Hall, juffrouw Laura en een reuzenschoolfoto uit 2001. De Dijkhofjes, de Ganzevlessen en de Hurenkampjes, ze staan er allemaal op. De nieuwste foto is van vorig jaar. Daar staan meer dan 165 kinderen op. Wat goed is om te vermelden is dat alle foto’s te bestellen zijn en ook op usb-stick verkrijgbaar zijn. De opbrengst gaat naar een goed doel.

De fototentoonstelling is te bekijken op zaterdag 15 april van 14.00-17.00 en op zondag 16 april van 10.00-16.00 uur. De toegang op zondag is gratis.

Naast de fototentoonstelling zorgt Benny Wagenaar met zijn band voor de muzikale gezelligheid. Ook is het mogelijk om bij Joris (Snackcounter) iets te eten te kopen. In school en in het Boshuis kun je dan onder het genot van een hapje en een drankje verder gaan met het ophalen van herinneringen.

Opgeven voor de reünie kan nog tot 31 maart 2023 en kost 10 euro p.p. Het geld kan overgemaakt worden op rekeningnummer: NL97RABO0366223070 ten name van oudervereniging Kopermolen, o.v.v. naam en geboortedatum. Ook is het mogelijk om je aan te melden door een gesloten envelop met 10 euro o.v.v. naam en geboortedatum in de brievenbus van school te doen.

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht