Verbinders gezocht

Gemeente Voorst- Wij zijn op zoek naar dé persoon of vereniging die zich dit jaar bijzonder heeft ingezet voor meer diversiteit, verbinding, inclusie en gelijkheid in de Voorster samenleving. Wie inspireert ons allemaal en verdient daarom het eerste Jos Penninxje? Nomineer jouw verbindingsheld.

Jos Penninxje

Maandag 8 november zal het eerste Jos Penninxje uitgereikt worden. De penning is vernoemd naar oud-burgemeester Jos Penninx. Hij heeft zich altijd sterk gemaakt voor verbinding, inclusie en gelijkheid en het respecteren van diversiteit.

Wie kan je voordragen?

Tot 8 oktober heb je de tijd om iemand voor te dragen. En dat kunnen allerlei mensen zijn die zich op allerlei manieren inspannen. Misschien ken je iemand binnen jouw sportvereniging die er zorg voor draagt dat mensen met een beperking kunnen sporten. Ook als de voorzieningen daarvoor moeten aangepast. Bijvoorbeeld door het gebouw of de bal aan te passen, of het veld of zwembad toegankelijk te maken.

Of word je geïnspireerd door iemand die de brug weet te slaan tussen twee op het oog gescheiden werelden. Die een gesprek op gang weet te brengen tussen groepen mensen die elkaar soms met argusogen bekijken. Die er voor zorgt dat mensen meer begrip krijgen voor elkaars standpunten. Omdat ze bij een burenconflict bemiddelen. Omdat ze aandacht vragen voor LHBTIQ+ gemeenschap op hun school. Of omdat ze een stichting in het leven roepen die discriminatie wil bannen uit de gemeenschap.

Hoe nomineren?

Ken jij zo’n inspirerend en verbindend voorbeeld? Nomineer deze held dan voor 8 oktober voor het Jos Pennixje en vertel waarom je deze persoon voordraagt: welke impact had hij/ zij in Voorst? Dat kan via www.jospenninxje.nl.

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws