Verkoopactie molen Terwolde groot succes!!

Terwolde- De door het bestuur van de Vrienden Terwoldse Molen verzorgde verkoopactie is een groot succes geworden. Na weken voorbereiding, waarbij maar liefst 250 tasjes met molenproducten werden gemaakt, zijn deze afgelopen zaterdag huis aan huis verkocht.

De verkoopactie is opgezet vanwege de plannen voor de bouw van een molenschuur. De huidige molenwinkel is slechts een aantal maanden per jaar geschikt voor het nuttigen van een drankje of versnapering. De molen is immers een instrument om graan te malen en daardoor is de ruimte beperkt.

Zaterdagochtend stond een grote groep vrijwilligers te trappelen om met de verkoopactie aan de slag te gaan. Al snel bleek dat de actie door de Terwoldenaren erg positief werd ontvangen. Veel inwoners wisten via het Voorster Nieuws al van de actie en hadden het tientje voor het molentasje al klaar liggen. Ook op de plannen voor de molenschuur werd unaniem positief gereageerd. Terwolde kan immers een extra plek voor gezellige samenkomsten goed gebruiken.

Na enkele uren huis aan huis verkoop bleek al snel dat de 250 tasjes niet genoeg waren. Het bleek niet mogelijk om op korte termijn er nog extra tasjes met molenproducten bij te maken. Het bestuur van de Vrienden Terwoldse Molen betreurt dit, maar geeft aan dat de producten in het molentasje iedere zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur in voldoende mate in de molen te verkrijgen zijn.

Met de actie is een mooi bedrag voor de verdere realisatie van de molenschuur gerealiseerd. Op dit moment wordt het gewijzigde bestemmingsplan door de gemeente afgerond. Daarna zal worden gestart met de verdere uitwerking van het voorontwerp en uiteindelijk het definitieve ontwerp. De inwoners van Terwolde zullen in dit proces worden meegenomen. Naar verwachting zal de nieuwe molenschuur binnen enkele jaren zijn gerealiseerd.

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht