Vijf jaar Petra’s Pips Hip

Voorst- Het eerste lustrum van haar kledingshop had Petra willen vieren met een gezellig inloopfeestje voor al haar klanten. Maar ook hier halen de coronamaatregelen een streep door de rekening. Ze hoopt het op een later tijdstip alsnog te kunnen vieren.

Het begin

Petra volgde vanaf haar middelbare schooltijd de kappersopleiding. Ze heeft tot 23e als kapster gewerkt, tot ze daar vanwege gezondheidsklachten mee moest stoppen. Ze schoolde zich om tot administratief medewerker en werkte bij diverse bedrijven tot ze in 2013 wegens een reorganisatie zonder werk kwam te zitten.

Op 1 juni 2015 is ze van start gegaan met haar bedrijf. In het begin organiseerde ze kledingparty’s bij mensen thuis, gevolgd door de verkoop in een kraam of tent op markten en braderieën. Steeds vaker kreeg ze de vraag: heb je geen winkel om rustig te passen? In 2017 hield ze nog op één keer in de maand een inloopshop in haar huiskamer aan de Kruisweg in Voorst, maar al het in- en uitpakken en opslaan elders in huis was niet eenvoudig.

Al gauw ontstond het idee om een tuinhuis in de achtertuin om te bouwen tot winkeltje. Daar werd de kleding op rekken ondergebracht en die rekken kon ze zo de bestelbus inrijden om mee te nemen naar markt of braderie. Daarnaast hield ze op een zaterdag in de maand inloop.

Het ‘winkeltje’ heeft nu een gedaantewisseling ondergaan en is veranderd in een mooie lichte boetiek vol stijlvolle en moderne kleding in alle maten, met ruimte om lekker te zitten, een kopje koffie of thee te drinken en rustig te passen. Niet alleen kleding maar ook bijpassende accessoires zoals tassen, sieraden en schoenen wachten op een nieuwe eigenaar. Petra heeft een uitgebreide vaste klantenkring en de klanten vinden het leuk winkelen bij Pips Hip en natuurlijk zijn nieuwe klanten ook van harte welkom.

In september 2019 behaalde Petra het diploma Kledingcoach en nu kun je ook bij Pips Hip terecht voor kledingadvies in kleur en stijl. Dat wil zeggen dat je met een kleuradvies kunt zien welke kleuren het best bij je gezicht en persoonlijkheid passen. Met een stijladvies bekijkt Petra hoe je jouw figuur het beste uit kunt laten komen. Daarbij blijf je altijd bij jezelf en samen wordt bekeken hoe ze jouw persoonlijkheid kan versterken. Je krijgt stijltips en eerlijk advies bij Pips Hip.

Workshops

De opzet was om dit voorjaar workshops in kleur en stijl te organiseren, maar ook dat zal even uitgesteld moeten worden.

Normaal gesproken staat ze met haar hippe en stijlvolle kleding en accessoires op veel evenementen, meestal in de omgeving van Voorst, zoals op Zomerkriebels in Bussloo, op de Pinkstermarkt in Brummen en op het Klompenfeest in Twello. Al deze veel publiek trekkende evenementen gaan in ieder geval tot 1 september niet door. Hopelijk vinden later dit jaar bijvoorbeeld de Nazomermarkt in Voorst en de herfstfair bij Zozijn op de Lathmer wel doorgang.

Op afspraak

Gedwongen door de coronamaatregelen kan Petra ook geen maandelijks inloop organiseren bij Pips Hip, dus moest er een nieuw plan komen. Het eerste was ze heeft opgepakt was een webshop. Deze is inmiddels online (www.pips-hip.nl.) Ze krijgt zeer positieve reacties.

Petra’s passie ligt bij het stijlen en adviseren en zodra ze de veiligheidsvoorschriften kon waarborgen is ze gestart met het shoppen op afspraak. Momenteel kun je met maximaal twee personen komen shoppen bij Pips Hip. Hierdoor heb je ruim de gelegenheid om 1,5 meter afstand te houden en kun je lekker relaxed en vrijblijvend snuffelen en natuurlijk ook passen. Gepaste kledingstukken gaan 24 uur in quarantaine en/of worden direct gestoomd.

Dit privé-shoppen wordt zowel door de klant als door Petra als zeer positief ervaren. Er is wat meer tijd voor persoonlijke aandacht, om gezellig even bij te kletsen en je krijgt meer stijltips.

Pips Hip

Op de vraag waar de naam Pips Hip vandaan komt, antwoordt Petra lachend: “Als kind werd ik Pipi (Langkous) genoemd. En inderdaad qua haardracht en postuur was er wel enige gelijkenis. Die bijnaam is altijd gebleven en op mijn vrijgezellendag bijvoorbeeld ging ik als Pipi Langkous mee. Toen ik een naam moest bedenken dacht ik dus meteen aan iets met Pipi. Pipi’s Hippe klonk niet echt en werd Pips Hip.”

Het bijzondere gezegde: ”Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan!”, hangt als motto in haar winkel.

Je vindt Pips Hip aan de Kruisweg 8 in Voorst. Een afspraak maken kan via 06-48431079, info@pipship.nl of kijk op de website: www.pips-hip.nl.

woensdag 20 mei

Deel dit bericht