Volop activiteiten in Klarenbeek

Klarenbeek- Afgelopen woensdag werden 65 gasten verrast met een heerlijke voorjaarslunch in het MFC te Klarenbeek. Nu zult u zich wel afvragen, wat is nu een voorjaarslunch? We zitten nog midden in de winter. Toch zien we buiten de eerste krokusjes boven de grond komen en de bloemknoppen in de natuur staan op springen. Echtpaar Weijers en vrijwilligers wisten voor de voorjaarslunch iedereen te verrassen met verse soep, wraps, verschillende sandwiches, suikerbrood en als toetje een bitterkoekjes met abrikozen trio. Het werd opvallend stil in de eetzaal toen het toetje werd genuttigd. De gasten hadden zich voortijdig aangemeld zodat er voldoende voor iedereen was. Alles is schoon opgegaan. In september kunt u zich weer aanmelden voor een verrassend lekkere lunch.

Deze ochtend werd stil gestaan bij de wandelgroep die onlangs haar 5 jarig jubileum vierde. Iedere eerste en derde woensdag vertrekt de wandelgroep vanaf het MFC om 9.30 uur voor een wandeling van ongeveer 7 km. Inmiddels telt de groep een 15-tal trouwe wandelaars. Onlangs hebben zich een aantal nieuwe wandelaars aangemeld waaronder ook een aantal mannen.

Vanaf 26 februari, 11 en 25 maart is iedereen met brei- of haakwerk van harte welkom om naar het MFC te komen. Er is een behoefte van ook jongeren die het breien en haken omarmen en graag hun brei en haakkunsten willen uitbreiden. Deze ochtend is Jolanda Mascini aanwezig, zij houdt heel veel van handwerken. Sinds maart 2017 woont zij in Klarenbeek. Het is mogelijk om in een groepje gezellig bij elkaar te zitten om tips en trucs met elkaar te delen en samen overleggen wat leuk is om te doen. Hierbij valt te denken aan kennis delen en de beginselen van haken en breien leren. Neem dus je brei- of haakwerk mee en laat horen waar behoefte aan is.

4 maart kunt u deelnemen aan een culinaire workshop die in het teken zal staan van gezonde hapjes. Een feestje, een gezellig avondje, een verjaardag, Kerstmis of Pasen? Dan kunnen lekkere hapjes niet ontbreken! We gaan aan de slag met leuke receptjes. En deze lekkere hapjes zijn gezond en voedzaam ook! Dat is dus dubbel feest. Lekker snacken met een goed gevoel. Aanmelden kan tot 26 februari.

Op 18 maart wordt een sjoelwedstrijd gehouden tussen de mannen en vrouwen. Hou de kalender in de gaten en mis niets van alle leuke activiteiten in het MFC. De kalender is te vinden op Facebook Dorpscontactpersoon Klarenbeek.

Iedere woensdag wordt een potje jeu de boules gespeeld op de jeu de boules baan buiten. Binnen wordt Rummikub gespeeld en kan er ook (Mandela) gekleurd worden. Het eerste kopje koffie of thee wordt u aangeboden door het Klarenbeeksbelang.

Aanmelden voor workshops kan via 06-12260021 of inloop@mfcklarenbeek.nl

Locatie is MFC, Bosweg 14 Klarenbeek. Woensdagochtend 10.00-12.00 uur

woensdag 12 februari

Deel dit bericht