Voorster Nieuws trakteert Extra feestje voor schrikkeljarigen

Twello- Vorige week vrijdag werden de schrikkeljarigen, Alie Hamer-van Gortel, Kevin Roeterdink, Dries Bosma, Mark Theunissen, Ton Hafkamp, Lois van het Erve en Ronald Barto in het zonnetje gezet door de hoofdredacteur van het Voorster Nieuws, Michel v/d Hengel. Tijdens een gezellige bijeenkomst in het Italiaanse restaurant Santino werden de jarigen in de gelegenheid gesteld elkaar te feliciteren met het memorabele feit jarig te zijn in het schrikkeljaar. Omdat zij officieel maar eens in de vier jaar jarig zijn bood het Voorster Nieuws hen een verjaardagsfeestje aan in de vorm van een gezellig samenzijn en werden zij verrast met een verjaardagscadeau.

Ook waarnemend burgemeester J. W. Wiggers kwam op bezoek en liet zijn felicitaties vergezeld gaan van een gemeentelijk cadeautje bestaande uit een tasje met lekkers. Burgemeester Wiggers: “Het is altijd weer een bijzondere dag, het lijkt mij niet makkelijk om maar eens in de vier jaar jarig te zijn. Het zorgt wel voor een eeuwige jeugd, zo complimenteerde hij de (22-jarige) mevr. Alie Hamer-van Gortel die op 29 februari 88 werd.”

Unaniem was men van mening dat dit Voorster Nieuws feestje ter ere van de jarigen opnieuw een succes was en bijzonder werd gewaardeerd. In het jaar 2020 vond het gebeuren voor de eerste keer plaats en was het dus voor sommigen elkaar opnieuw ontmoeten en dus een feest van herkenning.

Eens in de vier jaar jarig is wel bijzonder, volgens officiële gegevens zijn dat er in Nederland zo’n 11.000. In het verspreidingsgebied van het Voorster Nieuws hadden zich er negen personen aangemeld als ‘schrikkeljarige’.

De schrikkeljarigen, met in het midden de oudste (mevr. Alie Hamer-van Gortel) en de jongste (Lois van het Erve).

woensdag 6 maart 2024

Deel dit bericht