Voorsternieuws Rally ( by Rotary)

Twello- Wil jij het weekend van Koningsdag goed afsluiten en hou je van een uitdaging? Dan is de Voorster Nieuws Rally 2019(by Rotary) iets voor jou! Op zondag 28 april kun je de strijd aangaan met tientallen andere equipes die een mooie route door de omgeving rijden aan de hand van het bolletje-pijltje systeem. Onderweg kom je natuurlijk ook wat spannende opdrachten tegen, alles voor de punten! Word jij de winnaar van deze recreatieve rally?

Goede doelen

Natuurlijk rij je de rally omdat je het leuk vindt, maar het is extra mooi meegenomen dat je er ook goede doelen mee steunt. Een deel van de opbrengst gaat naar de jeugdverslavingszorg in de gemeente Voorst. Een ander deel wordt internationaal besteed aan waterputten in Nigeria. Door terreurorganisatie Boko Haram zijn miljoenen mensen in noordoost Nigeria op de vlucht geslagen en hebben o.a. dringend schoon drinkwater nodig. De vluchtelingen wonen in hutjes in het open veld bij de stad Maiduguri. Op dit moment lopen velen van hen(voornamelijk vrouwen en kinderen) 4 tot 6 kilometer naar de dichtstbijzijnde waterput een enorme afstand in een gevaarlijk gebied. Daarnaast zijn er amper latrines en ontbreekt kennis over hygiëne en gezondheid. De bevolking geeft zelf aan dringend behoefte te hebben aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen dichterbij huis. Mede door deze rally willen we duizenden mensen helpen aan schoon drinkwater, latrines en hygiënetraining. Rotary Voorst houdt zich dus niet alleen bezig met lokale goede doelen, de serviceclub zet zich wereldwijd in om het leven van mensen beter te maken.

Voorster Nieuws Rally 2019 (by Rotary)

De rally van dit jaar is alweer de zesde editie. Om 12.00 uur starten alle equipes vanaf de Waardige Waard in Twello, inschrijven kan al vanaf 11.00 uur. Voor je wegrijdt vanuit het centrum, krijgt je een routebeschrijving, een boekje met opdrachten voor onderweg, een goodiebag en onderweg een lunch aangeboden. Aan jou de taak om slim te navigeren én te laten zien dat je technisch goed kunt rijden, want je komt een aantal behendigheidsproeven onderweg tegen, waarmee je jouw puntentotaal flink omhoog kan krijgen. Onderweg vind je gelukkig ook wat tussenstops, om even op adem te komen van de competitie. Aan het eind van de middag ontmoeten alle rijders elkaar op landgoed ‘De Parckelaer’ aan de Blikkenweg in Twello. Tijdens een uitgebreide barbecue worden daar de prijzen uitgereikt.

Inschrijven

Zie jij het zitten om deze sportieve uitdaging aan te gaan? Wat voor auto je ook hebt, je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze verrassende toertocht. Slim navigeren, goed rijden en vooral veel lol hebben zijn de hoofdingrediënten van deze dag. Inschrijven kan via http://www.rotary-events-voorst.nl. Kosten zijn €100 (inclusief lunch, goodiebag en barbecue) per auto met twee personen. Kinderen jonger dan 15 jaar rijden gratis mee, passagiers ouder dan 15 jaar betalen €25.

woensdag 17 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws