Voorwaarts verliest in Bemmel

TWELLO-

Het venijn zat afgelopen zondag in de staart van de wedstrijd. Voorwaarts verloor in Bemmel van de plaatselijke sportclub. Met geduldig en goed positiespel maakte Voorwaarts in het eerste half uur de wedstrijd. Daarna was Bemmel de bovenliggende partij, waarbij Voorwaarts kansen bleef creëren. Bij rust was het nog 0-0. Voorwaarts kwam op achterstand in het eerste kwartier na rust en presteerde het om in de eindfase op gelijke hoogte te komen. De ‘offener schlagabtausch’ die daarna volgde pakte alsnog verkeerd uit voor de mannen uit Twello. Eindstand 2-1 voor SC Bemmel. Linkervleugelverdediger Mark Mulder zag dat Voorwaarts al vroeg in de wedstrijd goede mogelijkheden kreeg op een voorsprong. Bruce Schotman kreeg een goede kans op de openingstreffer. Na een half uur kwam Bemmel echter beter in de wedstrijd. De mannen uit de Lingewaard kregen direct twee goede mogelijkheden. Voorwaarts liet zich niet onbetuigd. Het was nu Bruce die met een mooie omhaal wel scoorde. De scheidsrechter floot echter af wegens een overtreding. Onterecht volgens Mark: “Er werd een lange bal gegeven op Luuk Grieving, waarbij de keeper buiten de zestien meter kwam en zijn eigen verdediger ondersteboven liep, maar de scheids zag een overtreding van Luuk. Even later werd Voorwaarts opnieuw benadeeld. Mark: We kregen nog een kans via Bruce die in het strafschopgebied een speler wilde uitkappen en hierbij duidelijk werd gehaakt, maar we kregen geen penalty.” Ruststand 0-0.

De tweede helft werd het lastiger voor Voorwaarts. Mark: “In eerste instantie kregen we nog echt een goede kans via Bruce die de bal op de paal kopte. Daarna verloren we meer duels en wonnen weinig tweede ballen.” Bemmel wist de ballen goed achter de laatste linie van Voorwaarts te leggen en ‘de lopende spelers’ van Bemmel kregen hierdoor kansen. De goal viel echter op gelukkige wijze voor Bemmel en ongelukkig vanuit Voorwaarts-perspectief. Een vrije trap werd via de muur van richting veranderd en vloog binnen, 1-0. Daarna kreeg Bemmel nog wat mogelijkheden. Voorwaarts probeerde met opportunisme de gelijkmaker te forceren. En met succes! In de 89ste minuut gooide Rick Timmermans een vrije trap in het strafschopgebied. Luuk Grieving kopte de bal terug op Pim Wolbers. Pim verlengde de bal op Bruce, die op zijn beurt kon binnentikken, 1-1. Daarna ontstond een hectische slotfase met over en weer kansen. Voorwaarts kreeg nog kansen via de behendige Bruce Schotman en een mogelijkheid via Nino Wattimena. Uiteindelijk waren de mannen uit Bemmel de gelukkigen. In blessuretijd werd een vrije trap kort genomen op het goudhaantje van Bemmel deze middag. Bij zijn tweede goal omspeelde hij de complete Voorwaartsdefensie en schoot de bal binnen, 2-1. Een deceptie, omdat Voorwaarts te weinig kreeg. Aankomende zondag mag Voorwaarts op zoek naar herstel tegen De Zweef uit Nijverdal. De wedstrijd begint om 14 uur aan De Laene.