Vrijwilligers houden Terwoldse bankjes spic en span

Terwolde- De Terwoldenaren, in dit geval de vrijwilligers van Dorpsbelangen Terwolde hebben dit jaar wat minder mogelijkheden om leuke of belangrijke dingen te verwezenlijken, maar toch zitten ze bepaald niet stil. In de voorbije periode hebben zij bijvoorbeeld de bankjes bij de jeu de boules baan (bij dorpshuis ‘d Olde Schole) van groot onderhoud voorzien. De bankjes, indertijd geschonken door de gemeente Voorst, waren, door intensief gebruik aan een opknapbeurt toe.

De jeu de boules baan wordt namelijk door verschillende groepen intensief gebruikt om sportief bezig te zijn, een praatje met elkaar te maken en de coördinatie van oog, hand en lijf in stand te houden. Op dinsdagmorgen oefenen de dames in een onderlinge strijd, terwijl de heren op woensdagmorgen tegen elkaar in het strijdperk treden. Momenteel zijn de speluren door de coronamaatregelen wat ongewis, maar in het algemeen wordt er vrij serieus gegooid, gekletst en vooral gelachen. Omdat de meeste deelmers(sters) niet meer in de jongste categorie vallen is het een groot gemak dat zoals gemeld, de gemeente Voorst bij de opening van de baan beide bankjes heeft geschonken. De twee bankjes zijn overigens tegenwoordig al lang niet meer enkel bij het spelen van het jeu de boules spel in gebruik. In normale omstandigheden maken veel bezoekers van de Terwoldse Ontmoeting op vrijdagmiddag ook gebruik van de zitgelegenheden terwijl op alle dagen van de week wel wat mensen de bankjes gebruiken om wat uit te blazen terwijl ze dan de al oude functie van rasechte leugenbankjes hebben gekregen.

Gerrit Bouwman en Henk Wassink van de vereniging Dorpsbelangen Terwolde hebben, nu tijdens de huidige pandemie de bankjes wat minder in gebruik zijn, de gelegenheid aan gegrepen voor het plegen van groot onderhoud. Een twintigtal balkjes van ieder 1,80 meter lang zijn losgeschroefd, intensief bewerkt (het zgn. “weer” zat al in een aantal balken, waardoor een stevige laag aangetast hout verwijderd moest worden) en van een een groot aantal verse laklagen voorzien. Dat vraagt natuurlijk aan de toekomstige gebruikers om hun oude verhalen tzt ook verder op te poetsen en zo mogelijk te vernieuwen.

woensdag 25 november 2020

Deel dit bericht