Vrolijk nieuwjaarsconcert van Slanina Cesta Musikanten en Break-Out

Voorst- Het publiek heeft zondag in Voorst volop genoten van een vrolijk nieuwjaarsconcert van het Egerländer orkest Slanina Cesta Musikanten en het popkoor Break-Out. Beide verenigingen presenteerden zich zondag voor een volle zaal van het Dorpshuis. Het werd een gezellige middag met muziek en zang. Koor en orkest brachten een grotendeels nieuw programma dat door het publiek goed werd ontvangen. Vooral de gezamenlijke slotnummers vielen goed in de smaak.

Na een paar jaar gedwongen onderbreking besloot het Voorster Egerländer orkest weer een nieuwjaarsconcert te presenteren voor de liefhebbers. Muzikaal leider Michel Hulleman kwam een aantal nieuwe nummers op het spoor van Frans Meierhofen en heeft die speciaal voor deze middag ingestudeerd.

Zelfstandig
Om twee uur opende de jonge voorzitter Matthijs Boon de middag met een woord van welkom tot de vele fans die deze middag graag hun orkest weer hoorden spelen en zingen. Boon mocht ook het ere-lid Gerrit Lentink verwelkomen die in 2011 het orkest heeft opgericht maar door een mindere gezondheid helaas moest stoppen. Michel Hulleman heeft de muzikale leiding van hem overgenomen. Het Egerländer orkest is niet meer verbonden met het Fanfarekorps Voorst maar is een zelfstandige vereniging geworden met verschillende nieuwe leden. Daarna gaf hij het woord aan zangeres Erica Kaizer die de walsen, polka’s en marsen aankondigde.

Traditie
Volgens traditie begon het orkest met de Egerländer Musikantenmarsch met zang van Erica. Daarna speelde het orkest de gezellige polka B wie Bömisch. De nummers werd gevolgd door Wen der Abend niedersinkt en Blumen im Wind van Frans Meierhofen. Het programma werd vervolgd met Schönes Wochenende en Böhmische Klange. Bij het bekende numer Auf der Vogelwiese kon het publiek bij een geprojecteerde tekst gezellig meezingen. Daarna was het de beurt aan de zangers van het popkoor Break-Out uit Wilp. Met 27 vrouwen en 3 mannen zingt het koor mooi de liederen, als Bid zing werk en bewonder en Stil in mij. Na de pauze gaven de muzikanten een demonstratie van een wat rommelige Open repetitie. De mannen kwamen een voor een op het podium en speelden Einsam Zweisam, Haurek Wis, Peter Baumberger Marsch, gevolgd door de Weissenblazer Marsch.

Gezamenlijk
Het koor Break Out kwam daarna ook op het podium en zong eerst onder leiding van Marin Kroon Sweet Dreams. Bijzonder om te beluisteren was daarna het gezamenlijke optreden van het koor en orkest in het nummer Coldplay Via la vida. Böhmischer Traum werd ook gebracht door koor en orkest. Het programma werd afgesloten met het toepasselijk Dankeschön und auf Wiederseh’n.

Voor beide verenigingen was het een prima muzikale aftrap van het nieuwe jaar.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws