Wandelingen door de Historische Vereniging: leer je omgeving kennen!

Voorst- Zondag 5 mei worden in het dorp Voorst weer een historische wandeling en een natuurwandeling georganiseerd in en om het dorp. De wandelingen onder leiding van de gidsen: Theo Kroon, Wim ten Hove en Fred van der Vegte, starten om 11.00 uur en om 14.00 uur bij het tolhuis, Rijksstraatweg 34 in Voorst. Graag aanmelden via info@historischeverenigingvoorst.nl of tel. 06-44151287.

Wim ten Hove, gids van de natuurwandeling:
“Er is in de directe omgeving van het dorp in het landschap veel te zien en te ontdekken. Ik probeer zoveel mogelijk te vertellen over de geschiedenis van het gebied, de bijzondere landschapselelementen en de natuuraspecten tijdens de wandeling.”

Theo Kroon, gids van de dorpswandeling:
“Bomen en struiken met frisgroen blad, bloeiende bloemen, vlaggen aan de gevels… Voorst is op 5 mei op z’n mooist! Een prima moment dus voor een wandeling! In zo’n anderhalf uur neem ik je graag mee op mijn route langs een aantal van onze fraaie monumenten en historische plekken. In Voorst hoef je daar niet ver voor te lopen en dat gaan we dus ook niet doen. Zo heb ik voldoende tijd om wat verhalen en opmerkelijke feiten met je te delen.”

Twello
Vanaf heden zijn historische wandelingen in groepsverband met gids in het centrum van Twello ook weer mogelijk. Groepen tot 12 personen, de kosten bedragen € 40.-. Het startpunt is bij de bibliotheek op het Marktplein om 14.00 uur. Opgave bij H. Wolters, tel: 06-44151287.

De gidsen staan er klaar voor

woensdag 17 april 2024

Deel dit bericht