Warmte, mentaliteit en wij-gevoel spreken me aan

Deventer- Met ingang van 1 oktober 2023 begin Marcel Borkent aan zijn nieuwe functie als Hoofd Scouting van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Borkent is voor velen geen onbekende binnen de Voetbalacademie; als scout is hij al actief binnen de jeugdopleiding. “Vanaf het eerste moment heb ik altijd een warm gevoel gehad bij iedereen binnen de club”.

Eric Whittie Hoofd Opleidingen Jeugd bij de Voetbalacademie en Marcel Borkent kennen elkaar al langer. Vol enthousiasme begin Borkent aan zijn nieuwe avontuur: “Toen Eric mij benaderde voor deze functie besloot hij het vrijwel direct te doen. De warmte, de mentaliteit en het wij-gevoel wat de Voetbalacademie typeert, spreken mij erg aan”. “Met de komst van Marcel als Hoofd Scouting hebben we een ervaren scout en een kenner van ons club-DNA aan boord weten te houden” aldus Eric Whittie.

Een belangrijke factor voor succes op het veld is een nauwkeurige en doordachte scouting van talenten. Hiervoor zijn Borkent en zijn collega’s verantwoordelijk. De ambitie is om de Voetbalacademie naar een hoger niveau te tillen met daarbij als missie om talenten te ontwikkelen voor ‘tussen de lichtmasten’ van De Adelaarshorst. “Als Hoofd Scouting zal ik onze scouts aansturen. In je eentje kun je niks, dus aan samenwerken binnen ons scoutingsteam hecht ik veel waarde. Met elkaar moeten we stap voor stap de jeugdopleiding verbeteren en voorzien van échte Eagles-spelers”.

Foto: Henny Meijerink

woensdag 27 september 2023

Deel dit bericht