Week van respect bomvol activiteiten

Twello- Van 8 t/m 14 november is het de Week van respect. Verschillende organisaties organiseren dan vanuit het ‘Jaar van Elkaar’ activiteiten. Het doel van de activiteiten hangen allemaal samen met een inclusieve samenleving. Iedereen hoort er bij en mag er zijn.

Zo wordt bijvoorbeeld de respectlunch georganiseerd. Denk jij weleens na over respect? Wat betekent dat nou voor jou? En wat betekent dat voor iemand anders? De organisatie van het Jaar van Elkaar daagt mensen uit dit onderwerp te bespreken met collega’s, vrienden, buren, klanten of andere relaties. Het enige wat gevraagd wordt is om 3 vragen met het gezelschap van maximaal 6 personen te bespreken, die allemaal te maken hebben met respect. De respectlunch kun je organiseren op je eigen locatie. De lunch wordt gratis beschikbaar gesteld. Kijk voor meer informatie op zodus.nu.

Verder staat tijdens de Week van respect de eerste uitreiking van het Jos Penninxje op het programma. Er zijn vele Voorsternaren genomineerd. Een vakkundige jury maakt op maandag 8 november in de Dorpskerk in Wilp bekend wie een echte ‘verbindingsheld’ is en deze bijzondere eerste penning krijgt.

De bibliotheek organiseert de Human Library en ABC de Cirkel organiseert een ontmoetingsmarkt. Younger at Heart maakt een aftermovie van de Week van respect en ook is er een filmavond over het thema ‘inclusieve samenleving’.

Verdere informatie is te vinden op kijkindekernen.nl en zodus.nu.

woensdag 20 oktober 2021

Deel dit bericht