Wéér een magnifieke uitvoering van Harmonie

WELSUM- De Welsumse zang- en toneelvereniging Harmonie heeft jongstleden weekeind weer haar jaarlijkse uitvoering verzorgd. Zowel de zangafdeling als de toneelspelers hebben al jarenlang een naam hoog te houden en dat ze dit keer ook weer volledig gelukt. De zangers werkten onder leiding van Carien Duursema en met begeleiding van pianiste Hannah Koetsier een prettig in het gehoor liggende reeks medly’s af. Niet enkel blijkt er behoorlijke groei te zitten in de kwaliteit van het ten gehore gebrachte werk, ook de performance was onder de bezielende leiding van de dirigente weer in uitstekende handen. Zij wist niet alleen de groep zangers, maar ook haar voltallige publiek te begeesteren.

De toneelgroep had onder leiding van regisseur Harold Kiesbrink weer voor een echte dijenkletser gekozen. Een dijenkletser overigens met een aantal onderliggende maatschappelijke lagen die ongetwijfeld veel toeschouwers verder aan het denken hebben gezet. De uitvoering was zoals van de artiesten van Harmonie verwacht kan worden, uitmuntend. In een wervelend tempo werden de meest surrealistische situaties als volkomen normaal neergezet, waarbij en passant de karakters van individuen, die in iedere samenleving voorkomen, werden uitvergroot en op de hak genomen.

Het bestuur van Harmonie is, dat mag in de gemeenschap ven Welsum geen geheim zijn, al langdurig op zoek naar vooral nieuwe leden voor de zanggroep. De groep is hecht, trouw en volgens eigen zeggen, heel gezellig. Adspirant leden kunnen vrijblijvend een repetitieavond bijwonen op de maandagavonden van 19.00 uu8r tot 21.00 uur in dorpshuis de Bongerd in Welsum.

woensdag 27 november

Deel dit bericht