Werkzaamheden hervat aan herinrichting Rijksstraatweg

Voorst- Tijdens de vakantieperiode is de verharding tot en met de supermarkt gereed gemaakt. Vanaf dinsdag 20 augustus gaat de aannemer verder met het aanbrengen van de verhardingen richting de kruising Enkweg/Schoolstraat. De tijdelijke doorgang over de puinbaan wordt dan ook weer afgesloten voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers worden langs het werkvak geleid.

Start fase 6

Op dinsdag 20 augustus wordt ook begonnen met de aanleg van riolering in fase 6. Dit is de kruising Rijksstraatweg met Enkweg en Schoolstraat. Gelet op de werkzaamheden, de beschikbare breedte en de te waarborgen veiligheid wordt de kruising volledig afgesloten voor al het verkeer. Dus ook voor fietsers en voetgangers. Het advies is om gebruik te maken van de kruising met de Tuinstraat of die met de Kerkstraat. Als de veiligheid het toelaat zal de doorgang voor fietsers en/of voetgangers weer worden opengesteld. Inclusief het aanbrengen van alle verhardingen is de verwachting dat de werkzaamheden ongeveer vijf weken duren.

Geadviseerde routes

Door de werkzaamheden is de doorgaande route weer afgesloten. Tijdens fase 6 zijn alle woningen/bedrijven, vanaf de kant van Zutphen tot de kruising Enkweg/Schoolstraat regulier bereikbaar. Voor de bereikbaarheid van de overige woonwijken -gezien vanaf Zutphen- wordt geadviseerd voor de oostelijke kant de route via de Binnenweg en voor de westelijke kant de route via de parallelweg van de rondweg en dan de Enkweg. Vanaf de kant van Apeldoorn zijn alle woonwijken regulier bereikbaar.

Maakt u gebruik van Buurtbus 507, let dan op dat vanaf maandag 19 augustus de route tijdelijk anders gaat lopen.
Tot de vakantie werd, tussen Enkweg en de rotonde ‘Apeldoorn” de parallelweg gebruikt. Nu wordt de route vanaf Enkweg naar/van de rotonde ‘Zutphen’ gebruikt en gaat de bus op het nieuwe gedeelte van de Rijksstraatweg van/naar richting Apeldoorn.

De haltevoorzieningen worden op dinsdag 20 augustus aangepast.

- Halte “Huize De Beele” gaat tijdelijk naar de rotonde ‘Zutphen’.
- Halte “Huize Enkstein” gaat tijdelijk naar de hoek met de Tuinstraat totdat fase 6 weer open is gesteld voor het verkeer en wordt dan op de definitieve c.q. oude plek bij de Coop geplaatst.
- Halte “Klarenbeekseweg” wordt op de definitieve plek c.q. de oude plek aan de Rijksstraatweg ter hoogte van huisnummer 60 geplaatst.

Komende weken ontvangt u meer informatie over de werkzaamheden c.q. de bereikbaarheid in fase 7. Dit is vanaf kruising Enkweg/Schoolstraat tot de kruising Binnenweg.

woensdag 21 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws