Wie pakt de draad in de Benring weer op?

De Woonzorgcoöperatie Voorst en Omgeving heeft als belangrijkste doel, het behouden van voorzieningen voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking, primair uit het dorp Voorst en omgeving. Daarbij is het streven, om van de Benring een plek te maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar gezelligheid volop aanwezig is. Dit is de reden geweest, waarom twee jaren geleden de kringloopwinkel Foenix gevraagd werd een filiaal te openen in de Benring.

De Woonzorgcoöperatie en de bewoners van de Benring zijn vanaf het eerste begin betrokken geweest bij de verbouwing en inrichting van de kringloopwinkel. De winkel bracht gezelligheid, vrijwilligers gingen er aan de slag en de bezoekers aan de winkel gaven afleiding. Foenix was daarmee een welkome aanvulling op alle andere activiteiten binnen de Benring. Medewerkers voelden zich thuis en bewoners waren welkom in de winkel.

Afgelopen januari werd het bestuur van de Woonzorgcoöperatie onaangenaam verast met de mededeling, dat kringloopwinkel Foenix de deuren in de Benring gaat sluiten. De directie van Foenix ziet zich genoodzaakt om tot sluiting over te gaan, omdat de totale organisatie forse verliezen maakt. De omzet in Voorst is niet kostendekkend en ook de winkels in Apeldoorn leiden verlies. Na alle inspanningen vanuit Foenix en de Woonzorgcoöperatie om de winkel tot een succes te maken, is dit een enorme teleurstelling. Met het sluiten van de winkel verliest ook het dorp Voorst een onderneming die een bijdrage leverde aan de aantrekkingskracht van het dorp.

Uiteraard wordt niet bij de pakken neergezeten. De Woonzorgcoöperatie, gemeente Voorst en pandeigenaar Habion zoeken naar gegadigden die activiteiten ondernemen, welke passen binnen de functie van de Benring. De Benring biedt huisvesting aan mensen, veelal ouderen, die in een veilige omgeving willen wonen, ondersteuning nodig hebben en gezamenlijk dingen willen doen. Er wordt gezocht naar organisaties en ondernemers, bij voorkeur werkzaam binnen het sociale domein. De activiteiten sluiten bij voorkeur aan op de doelstelling en visie van de Benring. Alle betrokkenen hopen dan ook, dat geïnteresseerden zich gaan melden om, samen met vele enthousiaste vrijwilligers en bewoners, de draad in de Benring weer op te pakken.

woensdag 25 maart

Deel dit bericht