Wijnfeest dorpskerk Wilp Back to the 50’s and the 60’s

Wilp- Op zondagmiddag 7 juli organiseert de stichting behoud dorpskerk Wilp het jaarlijkse wijnfeest. De voetjes kunnen van de vloer want we gaan terug naar de gouden jaren van de Rock ’n Roll met een optreden van The Wanderers. In de kerk is een formule 1 café ingericht waar de GP van Groot Brittannië live kan worden gevolgd. Daarnaast kunt u genieten van kwaliteitswijnen, lokale lekkernijen en versgebakken pizza’s. De opbrengst van deze benefiet middag komt geheel ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw. De toegang is gratis en de aanvang is 14.00 uur.

Ruchtie’s wijnhandel uit Deventer serveert een aantal geselecteerde wijnen uit eigen import. Ervaar deze zomerse proeverij, prikkel de smaakpapillen en beleef een goed glas wijn. U kunt niet alleen wijn proeven maar het is ook mogelijk om flessen te kopen.

Culinair genieten
Op het terras kunt op genieten een heerlijk glas wijn, romige kaas en pittige worst. Er worden culinaire streekproducten van lokale leveranciers geserveerd. Lodewijk Lagerweij van Cafe de Kroon heeft speciaal voor deze benefietmiddag een smaakvolle delicatesse op de kaart gezet. De plaatselijke pizzabakker is met een mobiele pizzeria aanwezig om verse pizza’s te bakken die op ambachtelijke wijze worden bereid.

Great Balls of Fire
Op het buitenpodium is een swingend optreden van The Wanderers. Zij nemen je mee op een wilde rit door de gouden jaren van de Rock ’n Roll. Het repertoire omvat monumentale klassiekers uit de jaren 50 en 60 zoals Great Balls of Fire, Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes en Johnny B. Goode. Tijdloze muziek die de tand des tijds glansrijk heeft doorstaan. Iconen uit dit unieke tijdperk van de muziekgeschiedenis zoals Johnny Cash, Chuck Berry en Elvis Presley worden door The Wanderers met hun authentieke looks & feel tot leven gewekt.

Formule 1 café
Voor de autosportliefhebbers wordt in de Romaanse zaal van de kerk een formule 1 café ingericht. Hier worden grote schermen geplaatst zodat de GP van Groot Brittannië op het circuit van Silverstone live kan worden gevolgd. De wedstrijd begint om 15.00 uur en het café is vanaf 14.00 uur geopend.

Voor de kinderen
Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen want buiten is een springkussen opgesteld. Daarnaast kunnen zij een ritje over de Wilpse Klei maken in de bak van de zijspanmotor van Henk Wagenaar.

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht