Workshop ‘Voorpret in de moestuin’ bij Bosnodig

Voorst- Kun jij niet wachten tot het nieuwe moestuinseizoen begint? Heb jij zin om inspiratie op te doen, of wil jij voor het eerst een moestuin beginnen? En lijkt het je leuk om je samen met anderen op een gezellige en leerzame manier voor te bereiden op het nieuwe moestuinseizoen? Doe dan mee met de workshop ‘Voorpret in de moestuin’.

Moestuinvrouwen Iris Vergauwen en Dieuwke Besselink nemen je in twee avonden mee in alle stappen om jouw moestuin klaar te maken voor een overvloedige oogst. We geven informatie over ecologisch moestuinieren, de bodem, het voorbereiden, wissel- en combinatieteelt en de keuze voor groenten en zaden. Ook gaan we creatief aan de slag met het maken van een moestuinplan: jouw eigen ontwerp en teeltplan, zodat je na de tweede avond met enthousiasme en zelfvertrouwen in de moestuin van start kan! Handig, het eigen gemaakte teeltplan kun je ieder jaar opnieuw gebruiken.

De workshop vindt plaats in het Basiskamp (De Riete 85 in Voorst) op maandagavond 6 februari en maandagavond 20 februari van 19.30 uur – 21.30 uur (vanaf 19.15 uur welkom met koffie/kruidenthee). Je geeft je op voor beide avonden en de kosten bedragen € 60,-. Bosambassadeurs kunnen vooraf inschrijven en ontvangen een presentje bij deelname. Weten hoe je Bosambassadeur wordt, neem dan een kijkje op de website. Met jouw deelname aan deze workshop draag je ook bij aan de ontwikkeling van Bosnodig.

Voor diegenen die verder willen; zaterdagochtend 18 maart is de start van een vierdaagse moestuincursus (18 maart, 15 april, 13 mei en 3 juni van 10.00 tot 12.30 uur)

Voor meer informatie kan je terecht op www.bosnodig.nl.

Je kunt je aanmelden via info@bosnodig.nl, graag voor 2 februari. Kun je (één van deze dagen) niet en wil je wel meedoen? Dan horen ze dit ook graag van je.

Ecologische moestuin

Vorig jaar zijn ze bij Bosnodig gestart met hun ecologische moestuin, inclusief bloemenpluktuin en thee- en keukenkruiden. Elke maandagochtend wordt hier gewerkt door vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook te komen helpen, dan ben je van harte welkom tussen 9.30 en 11.30 uur. Moestuinervaring is niet nodig.

woensdag 18 januari 2023

Deel dit bericht