Workshops voor kinderen in project Zomerkunst 2024 van Kunstkring

Twello- In de week van 16/19 juli is er een hele reeks kinderworkshops. Er is voor alle leeftijdsgroepen een leuk aanbod. Ouders of grootouders zijn bij de laatste workshops van harte welkom om samen in te tekenen met hun (klein)kind. De kinderworkshop waaruit geïnteresseerden kunnen kiezen zijn: mozaïek (2x), portrettekenen, stempels maken en gebruiken, fantaseren met klei, ‘Elfjes’ gedichtje schrijven, sieraad maken, leporello kunstboekje maken. Elke workshop kost €7,50. Vooraf intekenen en betalen via de www.kunstkringvoorst.nl met de ticketlink.

Mozaïek-kunstenares Anne-Marie Mulder verzorgt de kinderworkshop Mozaiek deel 1 op dinsdag 16 juli van 09.30 – 11.30u voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zij leren hoe ze kunnen ‘mozaïeken met glitters, kralen, schelpjes en nog veel meer op een houten ondergrond. Ze verfraaien een houten hart, klomp of huisje. Portretkunstenares Mientje Severin geeft de workshop Kinderen tekenen elkaar op dinsdag 16 juli van 09.30 – 11.30u voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. Deelnemers leren hoe ze elkaars gezicht kunnen tekenen. Ze werken met houtskool.

Kunstenares Rose-Mary IJssenagger verzorgt de workshop Van stempel naar kunstwerk op woensdag 17 juli van 9.30 – 11.30u voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ze leren zelf stempels te maken. Met die stempels en verf maken ze een prachtig kunstwerk op papier. Keramiekkunstenares Erna Gruntjes geeft de workshop Fantaseren met klei op woensdag 17 juli van 09.30 – 11.30u voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ze gaan lekker fantaseren en aan het werk met klei. Nadat je je eigen draak of monster of rare snoeshaan hebt gemaakt, wordt ie gebakken in een kleioven.

Mozaïek-kunstenares Anne-Marie Mulder verzorgt de kinderworkshop Mozaïek deel 2 op donderdag 18 juli van 09.30 – 12.00u voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. Ze gaan de rand van een fotolijst met een afmeting van 18 x 23 cm ‘pimpen’ met mini-mozaïek, of met ander klein materiaal zoals kraaltjes, glitters en schelpjes. Materiaal is aanwezig .

Kunstenares Ingrid Bunnik gaat met kinderen van 6-12 jaar Elfjes schrijven op donderdag 18 juli van 13.30 – 16.00u. Deelnemers leren hoe je een elfje schrijft. Dat is een niet rijmend gedichtje met 11 woorden die samen aan het gedicht een verrassende inhoud geven.
Sieradenontwerpster Joke Herkert geeft de workshop Sieraden maken voor (groot)ouder met kind op vrijdag 19 juli - 09.30 – 11.30u. (Groot) ouders met (klein)kind gaan samen aan de slag met diverse soorten kralen om colliers of armbandjes te maken. Tenslotte gaan ze met een uniek sieraad naar huis.

Kunstenares Rose-Mary IJssenagger verzorgt tenslotte de workshop Maak samen met je (klein)kind een leporello op vrijdag 19 juli van 13.30 – 16.00u. Samen met je (klein)kind ga je een kunstboekje maken met herinneringen aan bijv. uitjes, vakanties of logeerpartijtjes. Jullie gebruiken verf, sjablonen, stempels, papier, foto’s en touwtjes.

Meer informatie via www.kunstkringvoorst.nl/zomerevenement en info@kunstkringvoorst.nl

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht