Zomerse landfair op prachtige locatie

Voorst- Park Beekzicht was het geweldige decor voor de tweede Voorster Landfair. Viel de fair vorig jaar op de Voorster klei compleet in het water, dit keer was het zeer zomers, bijna tropisch. Door de prachtige bomen in het park en de zeer ruime opzet stond bijna iedere kraam in de schaduw.

Ruim 30 kramen met de meest uiteenlopende producten werden te koop aangeboden. Kunst, bloemen en planten, bloemstukken en keramiek en handwerk- en hobbyartikelen. Bovendien kon men proeven van lokale lekkernijen: kaas, groente, gebak, bonbons, ijs, het Voorster drankje Toaie Tommy en het bier van Beekzicht. Koffie en lekkers was er van ’t Momentje en het Dorpshuis zorgde voor de overige verfrissingen. Ook de nodige kramen met warme en koude snacks ontbraken niet. Daar tussen een groot aantal verenigingen die met allerlei acties de kas probeerde te spekken. De Zwaan bakte pannenkoeken die ondanks de hitte gretig aftrek vonden. Wat -waarschijnlijk door het warme weer- erg tegenviel was de animo voor de dorps- en natuurwandelingen, georganiseerd door de Historische Vereniging Voorst met lokale gidsen. Wellicht worden deze later in het jaar een keer herhaald. De informatiekraam van de Historische Vereniging werd wel druk bezocht. Zangkoor De Dissonanten zorgde voor

een gezellige muzikale sfeer.

Volgend jaar weer

Naar schatting een paar duizend bezoekers namen een kijkje op de fair, die vanwege het succes volgend jaar gehouden wordt op zondag 8 september.

Het parkeren en het vervoer van parkeerplaats naar de fair werd verzorgd door de vrijwilligers van Beekzicht, die ook behulpzaam waren bij de fietsenstalling en het oversteken van de Rijksstraatweg en natuurlijk bij het opruimen na afloop.

woensdag 13 september 2023

Deel dit bericht