Zorgorganisatie PGVZ optimistisch over behoud 24-uurszorg Benring Voorst

Voorst- De woonzorgcoöperatie Voorst (WZC) en PGVZ (persoonsgebonden-vraag gerichte zorg) reageren op de berichtgeving omtrent de ontwikkelingen met betrekking tot de zorg in De Benring.

Zorgorganisatie PGVZ is optimistisch over het behoud van de 24-uurszorg en -aanwezigheid, het Kleinschalig Wonen, in De Benring in Voorst. Dat is de conclusie van twee drukbezochte kennismakingsbijeenkomsten in De Benring op woensdag 17 juni. Het enthousiasme van de in totaal 60 aanwezige bewoners, hun contactpersonen en de geïnteresseerde medewerkers was groot. Zoals een aanwezige het onder luid applaus verwoordde: “Ik heb diep respect voor de aanpak van de Woonzorgcoöperatie, PGVZ en woningcorporatie Habion.”

Als er genoeg medewerkers willen komen, lijkt de gedwongen verhuizing van de bewoners naar andere locaties buiten het dorp Voorst van de baan. Voorzitter van de woonzorgcoöperatie Franz Roos: “We hebben er hard voor gevochten en zijn heel blij dat zoveel bewoners en medewerkers in Voorst willen blijven. En het begint steeds waarschijnlijker te worden dat inwoners gewoon in hun eigen dorp oud kunnen worden. In tegenstelling tot wat wordt beweerd, is er de komende jaren meer dan voldoende vraag naar zware zorg. Overigens hebben we er als WZC voor gekozen om niet alleen de zware zorg, maar alle zorg bij PGVZ onder te brengen, dus ook de thuiszorg.”

PGVZ is reeds actief binnen De Benring met haar dagbestedingslocatie geWOON! Dagbesteding Ouderen. Ouderen komen hier om hun dag zinvol te besteden en sociale contacten op te doen. De komst van een zorgteam van PGVZ zal voor een prachtige kruisbestuiving kunnen zorgen in Voorst. Op meer plekken in het land, waaronder in een ander gebouw van Habion, Huis Assendorp in Zwolle, levert de zorgorganisatie met veel toewijding alle denkbare vormen en niveaus van zorg.

Positief

PGVZ-directeur Gosse Noppert is positief gestemd: “Al heb ik nog enkele belangrijke voorwaarden. Op de eerste plaats moeten bewoners ook daadwerkelijk willen blijven. We hebben graag dat ze hun definitieve keuze snel maken. Net zo belangrijk is het dat we voldoende mensen kunnen interesseren om bij PGVZ een arbeidscontract te tekenen. Er is gelukkig al veel interesse, maar we zijn er nog lang niet. We zijn hard op zoek naar versterking. Ben je enthousiast om bij PGVZ te komen werken? We nodigen je uit om bij PGVZ te solliciteren! Als alles lukt, kunnen we 1 augustus aanstaande beginnen en daar hebben we veel zin in.”

Zorgkantoor

Franz Roos vult aan: “Daarnaast zou het mooi zijn als het zorgkantoor over de brug komt en de contractering van de zware zorg overhevelt naar PGVZ. Dat is overigens wel de verwachting nu blijkt dat de bewoners zich massaal hebben uitgesproken voor het behoud van De Benring en er voorlopig voldoende vraag blijft. We hebben er alle vertrouwen in dat ze daarin meegaan.”

Interesse?

Wilt u komen werken in De Benring? Neem dan contact op met PGVZ via 038-3331794 of mail je motivatie en CV naar sollicitaties@pgvz.nl (t.a.v. Daan Wensing). Dat geldt nadrukkelijk ook voor de mensen van de thuiszorg.

Wilt u wonen in De Benring? Neem contact op met Dietward Bruin via telefoonnummer 030 220 4704 of mail d.bruin@habion.nl

woensdag 24 juni

Deel dit bericht