48ste Carnavalsoptocht Pampus-Lollebroek

Wilp- Zondagmiddag 11 februari zal voor de 48e keer de meest bekende carnavalsoptocht van de Stedendriehoek plaatsvinden. Hierbij zal een bonte stoet met vele carnavaleske attracties vanaf de Kneuterstraat in Wilp naar “Broekersgat” trekken. Dit jaar is de route gelijk aan de route zoals deze in 2023 is gereden.

De start van de optocht is net als vorig jaar om 12.30 uur op de hoek Kneuterstraat-Knibbelallee. Vanaf de Kneuterstraat zal de optocht linksaf langs Pampus richting de Posterenk gaan. Aan het eind van de Knibbelallee draait de optocht linksaf de Posterenk in, om vervolgens via de vertrouwde route, de Zwarte Kolkstraat, naar het eindpunt in Wilp-Achterhoek te gaan.

Bijdrage
De verwachte doorkomsttijden staan op de routekaart weergegeven. Neem kennis van deze doorkomsttijden en voorkom een teleurstelling door te laat bij de optocht aan te komen.

Ook staat op de routekaart duidelijk aangegeven waar men kan parkeren, hier zijn meerdere

gelegenheden voor. Denk er wel aan dat parkeren €2,- per voertuig kost.

Net als elk jaar zal er voorin de optocht veel gebeuren. Er zal een dweilorkest meelopen, zij zullen het publiek vermaken. Daarnaast zijn er ook geldlopers die langs het publiek gaan om geld op te halen. Het geld dat zij ophalen komt ten goede aan de optocht. Een optocht organiseren kost namelijk veel geld en door uw bijdrage kan de optocht nog jaren blijven bestaan. Deze financiële bijdrage is zeer belangrijk om alle kosten voor de optocht te dekken.

Bij het eindpunt in Broekersgat staat een mega-tent waar een iedereen voor, tijdens en na de optocht welkom is. De prijsuitreiking zal zoals gebruikelijk ook plaatsvinden in deze tent. Daarnaast zal onder meer zanger Alex er voor zorgen dat na de optocht het dak van de tent gaat.

Wegwerkzaamheden A1
Bezoekers dienen rekening te houden met de wegwerkzaamheden als gevolg van de verbreding van de A1. Dit betekent onder meer dat het viaduct Sluinerweg over de A1 is afgesloten. Ook is de parkeerplaats aan de Zwarte Kolkstraat tussen Hildestraat en Tienmorgen alleen bereikbaar vanaf de Hildestraat. Dit houdt in dat u voordat de optocht de Hildestraat passeert (verwachting ca. 14:00 uur) naar deze parkeergelegenheid moet rijden. En nadat de optocht geheel gepasseerd is, deze parkeerplaats pas weer kunt verlaten. Nu maar hopen op mooi carnavalsweer, zodat alle honderden deelnemers, vrijwilligers en duizenden bezoekers weer kunnen gaan genieten van een prachtige optocht.

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht