Afscheid Kitty Reussink na 29 jaar apothekersassistente te Voorst

Vrijdag 13 september wordt de laatste werkdag van Kitty in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Voorst. Ze heeft in Voorst 29 jaar gewerkt en gaat vanaf die dag met pensioen. Alle patiënten worden uitgenodigd om die vrijdag van 15:00 tot 17:00 onder genot van een drankje afscheid te komen nemen.

Kitty’s eerste werkplek was in een apotheek in Amsterdam van 1971 tot 1977. Daarna werkte ze 6 jaar bij het zogenaamde ‘Uitreken-bureau’ van het ziekenfonds Rijnstreek. Alle recepten werden daar naar toe gestuurd en moesten met ponskaarten gecodeerd worden. Computers bestonden nog niet. Hoewel het al heel lang geleden is, weet Kitty een aantal codes van toen nog steeds op te noemen. Ziekenfonds Rijnstreek werd veel later Menzis.

Een paar jaar werkte ze even niet en zorgde ze voor haar 2 jonge dochters. Toch besloot ze al snel weer te gaan solliciteren. Ze woonde ondertussen in Brummen. Ze werd in 1990 aangenomen als apothekersassistente in de apotheekhoudende praktijk te Voorst. De praktijk bestond uit huisarts Matthijsen, 1 doktersassistente en Kitty. Dat betekende dat ze regelmatig naast het apotheekwerk ook het doktersassistente werk moest doen. In de loop van de tijd werd het team langzaam uitgebreid naar uiteindelijk de 6 collega’s die er nu zijn en het huisartsenechtpaar Roessingh.

Terugkijkend zegt Kitty dat de kern van het werk van toen niet zoveel verschilde van nu. Het gaat nog steeds om het persoonlijk contact met de patiënten en om hen zo goed mogelijk te helpen met de medicijnen. Wel kregen mensen vroeger veel minder medicijnen. Zo kregen mensen bij een beroerte vroeger slechts één kinderaspirine, terwijl mensen nu al meestal 3-4 medicijnen nodig hebben. Daarnaast is de rol van de zorgverzekeraars op de keuze van medicijnen tegenwoordig veel groter. Dit is vervelend voor de patiënt, maar zeker ook voor de apothekersassistente, die immers in de vuurlinie staat. Hoewel de apotheek en de assistente hier niets aan kan doen, krijgen zij vaak wel de ( soms terecht) boze en ontevreden patiënten aan de balie. Gelukkig valt dit in Voorst erg mee en zijn de meeste mensen in Voorst heel reëel en vriendelijk en begrijpen dat ook de apotheek zich aan die nieuwe regels heeft te houden. Dat maakt het werken in een dorp als Voorst ook zo aantrekkelijk.

Kitty heeft altijd met veel plezier en betrokkenheid gewerkt. In 29 jaar heeft ze heel veel meegemaakt in Voorst. Toch vindt ze het ook lekker om met pensioen te gaan.

Kitty zal onder andere gemist worden om haar betrouwbaarheid en flexibiliteit ,maar ook omdat ze de vraagbaak is voor het team als het gaat om de patiënten. Kitty weet feitjes als: die is eerder getrouwd geweest met die, die is toen zijn vrouw op jonge leeftijd verloren, die is de achterneef van die, die heeft 25 jaar geleden veel gedoe gehad met de buurt etc. Dat zijn voor een huisartsenpraktijk toch weetjes die soms van onschatbare waarde kunnen zijn. Het team zal het zonder Kitty moeten stellen en wenst haar veel geluk en gezondheid toe in de toekomst.

Afscheidsreceptie Kitty Reussink

Vrijdag 13 september Huisartsenpraktijk Roessingh te Voorst 15.00-17.00 uur

Voor iedereen die persoonlijk onder het genot van een drankje afscheid wil nemen.


woensdag 4 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws