Afsluiting project ‘Over de grens’ op Veluws College Twello

TWELLO- Leerlingen uit de brugklassen kwamen samen in hun eigen reisbureau in de aula van het Veluws College Twello. In 45 minuten bezochten talloze bezoekers alle uithoeken van de wereld. Met een bonte verzameling aan reisbestemmingen wisten de leerlingen hun bezoekers te boeien. De afsluiting van het project ‘Over de grens’ was een groot succes.

Hoe smaken humus en granaatappel? Waar kun je het beste ‘shoppen’ in Palermo? Hoe lang duurt je reis naar Papeete in Frans-Polynesië? Allemaal vragen die dinsdagmiddag 14 januari jl. beantwoord werden in het ‘Reisbureau Veluws College Twello’! Een vakantiebeurs om de hoek met geweldig veel bezoekers.

De afgelopen acht weken hebben de brugklassers van het Veluws College in Twello wekelijks drie lesuren hard gewerkt aan het project ‘Over de grens’. Tijdens de afsluiting veranderde de aula in een heus reisbureau. Familie en belangstellenden konden een stem uitbrengen op hun favoriete fictieve stedentrip. Aan alles was gedacht. Realistische prijzen, prettige vluchttijden, culturele en sportieve uitstapjes op de plek van bestemming én natuurlijk het maken van goede reclame.

Alles waar we veel belang aan hechten tijdens projectonderwijs kwam even samen. Samenwerken en je eigen rol hierin, presenteren en informatie zoeken en beoordelen. Ook werd er tijdens dit project aandacht geschonken aan creativiteit, actualiteit en het gebruik van social media. En tijdens de bijbehorende excursie naar Schiphol gingen we bijna echt even de wereld in, bijna…

Uiteindelijk gingen meeste stemmen naar het projectgroepje ‘Kaapstad’. Een hele goede tweede en derde werden de trips naar New York en Kathmandu. Gefeliciteerd allemaal!

woensdag 22 januari

Deel dit bericht