“Als bewegen een pil was, dan zou iedereen die nemen”

Twello- Jan Werkhoven roept fietsers uit de gemeente Voorst op om zich te melden voor een bijzonder nog op te richten fietsclubje (M/V), om samen elk jaar een uitdagende tocht in de Alpen fietsen, niet alleen voor onze gezondheid maar ook voor een goed doel.

Nieuwe wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat bewegen op oudere leeftijd enorme voordelen heeft. Ouderen die lid zijn van de Audax-organisatie en fietstochten van 100 kilometer of meer doen, hebben zelfs evenveel T-cellen in hun bloed als twintigjarigen. Deze T-cellen spelen een cruciale rol in het immuunsysteem. Door regelmatig te fietsen, kunnen we veel problemen die komen met het ouder worden voorkomen. Zelfs dagelijks fietsen naar de supermarkt kan al een positief effect hebben op onze conditie en gezondheid.

De Pil: Dit jaar willen we de Stelvio vanuit Bormio (Italië) beklimmen, een iconische en mooie berg en dat doen we voor het goede doel Bike 4 Brains, (voor kinderen met een niet aangeboren hersenletsel). We starten in juni met het trainen rondom Voorst en de Postbank, de tocht is eind augustus. Dus, wie durft deze uitdaging met Werkhoven aan te gaan? Meld je aan en laten we samen werken aan ons welzijn, onze conditie, onze gezondheid én een belangrijk goed doe. Belangeloos samenleven, anderen helpen en ook nog gezond plezier maken, hoe mooi is dat. Aanmelden/meer informatie kan via jan@socian.nl, of kijk eens op: www.bike4brains.nl/teams/socian

woensdag 29 mei 2024

Deel dit bericht