Amerikaanse retailprijs voor Kookx Twello

Twello- Aan Kookx in Twello is vrijdagmiddag de Global Innovation Award - Netherlands 2023-2024 toegekend. Dit is de Amerikaanse prijs voor ‘excellent retailing’. Kookx Twello wordt door de vakjury gezien als een fantastische winkel die uniek is in Nederland.

De Global Innovation Award (GIA) is in 1999 in het leven geroepen door de Amerikaanse International Housewares Association en is een bekroning voor retailers die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de non-food markt op het gebied van koken en tafelen. Ook is de GIA bedoeld als een signaal aan andere retailers om zich op een unieke wijze in de markt te profileren.

Kookx is geopend in november 2022 door Robin Holleboom en zijn vader Martin Holleboom, als uitbreiding op hun bestaande winkels in consumentenelektronica en onderdelen & accessoires. Kookx is er voor iedereen die een passie heeft voor koken. Op 800 vierkante meter brengt Kookx een unieke kookbeleving onder één dak met keukens, keukenapparatuur én een complete kookwinkel. Van kwaliteitspannen tot de levering en installatie van een nieuwe droomkeuken of losse inbouwapparatuur. Wanneer je de winkel binnen stapt begint direct de beleving; de winkel heeft een warme huiselijke uitstraling met als basiskleuren of materialen zwart, bruin en staal. Met muziek en geur wordt een prettig gevoel gecreëerd, passend bij de tijd van het jaar. Opvallend is de prachtige demokeuken waar regelmatig kookworkshops, demonstraties en proeverijen worden georganiseerd. Ook buiten worden kookevenementen georganiseerd.

Als Nederlandse winnaar strijdt Kookx in maart 2024 in Chicago, met circa 30 andere ‘national winners’ om één van de vijf ‘Global Honoree Awards’. Om daarvoor in aanmerking te komen, maken alle ‘national winners’ een portfolio over hun bedrijf, die door een internationale vakjury online wordt beoordeeld. Daarbij wordt vooral gelet op het concept, service, innovatie, personeelsbeleid en visual merchandising.

Rob Antonissen(links) reikte de Award uit aan Robin en Martin Holleboom.

woensdag 15 november 2023

Deel dit bericht