Anja Denekamp wint tekenwedstrijd

Twello- Vorige week mocht Anja Denekamp uit Twello bloemen in ontvangst nemen. Zij was namelijk uitgeroepen tot winnaar van de tekenwedstrijd met het thema ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’. Naast een bos bloemen wint Anja een tekenworkshop en krijgt ze een vervolgopdracht van Mens en Welzijn Voorst.

Een vijfkoppige jury had nog een behoorlijke kluif aan het rangschikken van de tekeningen. Alle inzendingen waren van een hoog niveau en tevens divers qua stijl en techniek, aldus een enthousiaste Kim Arntzen, cultuurcoach bij Mens en Welzijn Voorst. De tekening van Anja kreeg uiteindelijk de meeste punten. In het juryrapport zijn louter lovende reacties te lezen zoals: “Indrukwekkende sterk verhalende tekeningen. Kippenvel als we er naar kijken, door de gedetailleerde tekenvaardigheden.” “Het thema is tot in detail inhoudelijk uitgewerkt.” En tot slot: “De getekende deuren staan open. Wij voelen ons welkom in je tekening, om rond te dwalen door jouw getekende buurt, waar je ziet dat ieder het goed heeft.”

De tweede prijs ging naar Yvette Klomp en Lianne Veldhuis eindigde op de derde plaats. Arntzen benadrukt tot slot dat er nog een expositie zal volgen: “Begrijp goed dat mensen geïnteresseerd geraakt zijn en dat men deze prachtige tekeningen van dichtbij wil aanschouwen. Dat kan gelukkig ook, want alle ingezonden tekeningen zullen geëxposeerd worden. Ben nog bezig met de organisatie maar binnenkort meer hierover in deze krant, website, KijkindeKernen en dergelijke.”

woensdag 21 oktober

Deel dit bericht