Apeldoorns deel fietsroute Apeldoorn-Deventer af!

Twello- Het Apeldoornse deel van de fietsroute Apeldoorn-Deventer is vrijwel klaar. Op 15 november as. om 15.30 uur vindt de oplevering plaats op de kruising van de Zonnewende en de Ontvangst. Dit moment is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de fietsroute: bewoners, bestuurders en uitvoerders van de werkzaamheden. Met de oplevering komt er in Apeldoorn weer meer ruimte voor de fiets.

Tijdens de oplevering staat we stil bij het resultaat van alle inspanningen. Een aantal betrokkenen vertelt kort iets over de realisatie van de verbeterde fietsroute. Voor buurtbewoners is er koffie en thee met iets lekkers, geserveerd door de koffiefiets. Een goedmaker voor de overlast die de werkzaamheden met zich hebben meegebracht. Wie benieuwd is naar de verbeteringen, kan op de fiets stappen en de comfortabele fietsroute zelf uitproberen.

Verbeteringen Apeldoorn

Voor fietsers in Apeldoorn is de afgelopen jaren veel verbeterd. Op diverse plekken in de stad zijn fietspaden verbeterd of nieuwe fietspaden gerealiseerd. Op de fietsdoorstroomas Osseveld-Woudhuis is inmiddels een vrijliggend fietspad gerealiseerd op de Molenstraat-Centrum. Onlangs zijn ook de Ontvangst en de Veenhuizerweg ten gunste van de fiets aangepast. Bij de Ontvangst zijn twee rijbanen omgebouwd tot één rijbaan en één fietspad en zijn de kruispunten met de Veenhuizerweg en de Zonnewende aangepast. De Veenhuizerweg is opnieuw geasfalteerd. KWS heeft een speciaal asfaltmengsel, KonwéCity, toegepast op de fietsroute. Dit asfalt zorgt voor minder trilling en een lagere rolweerstand. Dit betekent voor fietsers comfortabel fietsen én energie besparen.

Cleantech Regio verbetert fietsroutes

Door de aanpassingen in Apeldoorn wordt fietsen in de Cleantech Regio veiliger en comfortabeler. En dat is nodig, want steeds meer mensen pakken de fiets, waaronder veel ouderen. Ook de verkoop van e-bikes is explosief gestegen. Meer fietsers – met verschillende snelheden (denk aan highspeed pedelecs, e-bikes en snorfietsen) en breedtes (zoals bakfietsen, fietsen met aanhangers en kratten voorop) – vergroot het risico op ongelukken. Dat vraagt dus om een andere infrastructuur: veiliger, breder en comfortabeler voor iedereen. Dit past binnen de ambities van de Cleantech Regio, die in 2030 energieneutraal wil zijn. Een schone, prettige leefomgeving, schoon vervoer en goede bereikbaarheid horen daarbij. De Cleantech Regio werkt ook op andere plekken aan verbetering van de fietspaden. Meer informatie: www.vlotenveiligfietsen.nl

Fietsen als alternatief voor de auto

Regelmatig fietsen maakt slimmer, gezonder en succesvoller. Fietsers gaan de files vlot voorbij en hebben geen problemen met parkeren. Als meer mensen overstappen van de auto naar de fiets, zorgt dat bovendien voor een betere leefbaarheid, bereikbaarheid en luchtkwaliteit in de regio. Als extra stimulans is er de Slim&Snel fietsapp. Overstappers van de auto naar de fiets kunnen met deze app punten sparen (tot juli 2018) en tot

€ 1,50 per dag bij elkaar trappen (t/m december 2017). Meer informatie staat op www.slimensnel.nl

woensdag 15 november 2017

Deel dit bericht