Arnhem - Voetbalteam Veluws College Twello wordt 5e op het Nederlands Kampioenschap!

Arnhem- De dag waar de jongens uit klas 3 en 4 zo lang naar uit hadden gekeken was eindelijk daar. The School Finals van Olympic Moves. Dit keer was de inzet niet om zich te plaatsen voor de landelijke finale, dit wás namelijk de landelijke finale. Nu stond er een grotere titel op het spel, Nederlands Kampioen Schoolvoetbal.

De dag begon met een grote opening op Sportcentrum Papendal te Arnhem. Alle sporters van verschillende scholen die zich hadden geplaatst verzamelden daar. Totaal waren er ongeveer 6000 sportende leerlingen aanwezig. Een grote happening, een mooie en gezellige opening, veel muziek, optredens, en sporters. Na de opening was het tijd om af te reizen naar de locatie waar de spelers hun wedstrijden mochten spelen, ESA in Arnhem.

Aangekomen bij ESA konden ze beginnen aan het toernooi. Alle regiofinalisten kwamen daar samen om te strijden voor de titel, een lastige opgave dus. Toch werd er goed begonnen en werd de eerste wedstrijd afgesloten met 1-0 winst tegen het Element uit Amersfoort. De tweede wedstrijd verliep precies andersom, er werd verloren met 1-0 van Dentron College uit Horst. De laatste wedstrijd in de poule was allesbeslissend. De nummers 1 en 2 uit de poule plaatsten zich namelijk voor de kwartfinales. Een spannende wedstrijd waarin de spelers van het Veluws College Twello snel met 1-0 achter kwamen. Daarna werd er vol op de aanval gespeeld en dat resulteerde in de 1-1. Toen begon de tegenstander, het Marle College uit Bolsward, zich met de scheidsrechter te bemoeien. Dit resulteerde uiteindelijk in veel commentaar en veel spelers die eruit gestuurd werden bij de tegenstander. Uiteindelijk is de wedstrijd eerder gestopt en werd de winst aan Twello gegeven . Dit betekende dat de tweede plek veilig was gesteld en dat men door ging naar de kwartfinales.

In de kwartfinales, spelen volgens het knock-out systeem, namen ze het op tegen het Laurens Lyceum uit Rotterdam. De krachten leken gedurende de wedstrijd weg te vloeien, de voetballer kregen geen grip op de wedstrijd en de tegenstander wist beter om te gaan met de kansen. Met een eindstand van 2-0 verloren ze de wedstrijd en waren uitgespeeld. Terugkijkend werd een mooie 5e plek verdiend en mogen de spelers van het Veluws College Twello trots zijn: ze zijn uiteindelijk 5e van Nederland geworden! Een prima prestatie.

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht