Bas Steman leest tiende Groot Zutphens Dictee voor

Zutphen- Schrijver en programmamaker Bas Steman leest dit jaar het Groot Zutphens Dictee in de Walburgiskerk 3 in Zutphen voor. Het dictee (in Algemeen Beschaafd Nederlands) wordt al voor de tiende keer georganiseerd door Lionsclub Zutphen-Kattenhaven. Bas Steman schreef ‘belevingsbiografieën’ over Leontien van Moorsel en Ramses Shaffy. Zijn roman De Aankomst (2013) werd uitgeroepen tot wielerroman van het jaar. De roman Morgan, een liefde (2018) over de liefde die over de dood een weg zoekt, kreeg prachtige kritieken en weet veel mensen te ontroeren. Steman werkt voor meerdere omroepen en presenteerde voor omroep Gelderland diverse programma’s. Tegenwoordig is hij te zien als ‘Ridder van Gelre’, een voorvechter van de Gelderse Geschiedenis.

Deelnemen

Inschrijven voor het dictee op 15 november kan via: www.grootzutphensdictee.nl of op donderdag 15 november om 19.00 uur aan de ingang van de kerk. Deelname kost 10 euro per persoon. Daarnaast kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor een vast bedrag (of per woord). Het dictee telt ongeveer 250 woorden. Alleen van de winnaar(s) wordt bekend gemaakt hoeveel fouten zij hebben gemaakt.

Meer info

Mensen die willen deelnemen aan het Groot Zutphens Dictee op donderdag 15 november, kunnen zich aanmelden per e-mail via grootzutphensdictee@gmail.com. Zie ook Facebook:

woensdag 10 oktober

Deel dit bericht