Boer Bike Bite Twello groot succes

Twello- Met de fiets door de boomgaard, de kas of de koeienstal. Wie lijkt dat nu niet leuk? Afgelopen zondag 6 september kon het allemaal tijdens de Boer Bike Bite Toer in Twello. 175 fietsers toerden door het mooie landschap van Twello, bezochten boerenbedrijven en proefden onderweg originele bites met producten van de boerderij. De fietsroute bracht zelfs mensen uit de directe omgeving op plekjes waar men het bestaan niet van wist.

Samen met hobbykok Gerard Koopmans uit Voorst bedachten de boeren originele bites met producten van hun bedrijven. Zo werd van appels en peren van kwekerij Klomp een fruitig tartelletje gemaakt voor bij de koffie. Bij de familie Barmentloo, die een biologisch varkensbedrijf runnen in Twello, werden deelnemers getrakteerd op een Porchetta (soort Italiaanse rollade) van buikspek. Naast het proeven van de bites kregen de deelnemers op de boerderijen een rondleiding of konden zelf op verkenning. Op deze manier, onder het genot van een lekker hapje kregen mensen in dieper inkijkje in het boerenleven. De recepten en tips voor verkooppunten van lokale producten werden na afloop uitgedeeld, zodat mensen thuis nog een keer van alle bites kunnen nagenieten.

De Boer Bike Bite Toer Twello is georganiseerd door een groep enthousiaste boeren die samenwerken binnen IJsselvallei Boert en Eet Bewust. Het doel is om mensen in contact te brengen met het boerenleven en daarover in gesprek te gaan. Er speelt veel in de Nederlandse land en tuinbouw en daarom is het belangrijk te laten zien wat er in de praktijk gebeurt, maar ook om vanuit de samenleving te horen welke vragen er leven over hoe ons voedsel geproduceerd wordt. Kijk voor onze activiteiten op www.ijsselvalleiboerteneetbewust.nl of volg ons op Facebook.

woensdag 9 september

Deel dit bericht