Burendag buitengebied Terwolde groot succes

Terwolde- Zaterdag 25 september was het Nationale Burendag. Vele buurten hadden zich landelijk aangemeld bij het Oranjefonds om deel te nemen. Zo ook bewoners van o.a. de Quabbenburgerweg, Bekendijk, Blikkenweg en Boevenbrinkstraat in Terwolde. Deze grote buurt liet zien dat Noaberschap nog bestaat en hoog in het vaandel staat.

In de afgelopen jaren zijn er flink wat nieuwe bewoners in dit stukje buitengebied bij Terwolde komen wonen. Sommigen uit de omgeving, anderen van verder weg. Hoog tijd om alle buren aan elkaar voor te stellen of met ‘oude’ buren bij te kletsen en herinneringen op te halen.

Vanaf 16.00 uur druppelden de buren binnen bij de Kleine Ham, een prachtige boerderij in de S-bocht van de Boevenbrinkstraat. Het gezelschap was zeer gemêleerd; de leeftijd ging van nul tot bijna honderd jaar. Geweldig om dat allemaal bij elkaar te zien! Bij ontvangst kreeg elke buur een badge waar hij of zij de naam op kon noteren, met het adres. Zo was het makkelijk contact leggen. ‘Oh, woon jij op die boerderij daar!’.

De sfeer was vanaf het eerste moment vrolijk – de buren hadden er duidelijk zin in. Nadat er koffie was gedronken was het tijd voor een borrel en een heerlijke hap. Deze werd verzorgd door Viva la Pizza, live cooking met een echte houtoven. Voor de kinderen was het ook dikke pret: er waren springkussens, een voetbal pooltafel, schmink en natuurlijk bellenblaas. Als kers op de taart kwam om 19.00 uur DJ Sander een half uurtje de inmiddels beroemde kinderdisco draaien. Wat een leuke verrassing! Na de kinderen waren de volwassenen aan de beurt en heeft DJ Sander nog een uur het riet van het dak gedraaid.

Nadat er gekletst, gedanst, gegeten, gedronken en vooral veel gelachen was, keerden alle bewoners enthousiast huiswaarts met een leuk presentje. Een zakje zaadjes voor bijenbloemen met bijpassende woorden: Noaberschap… Mooi da’j d’r was. Pluk de dag en goed goan! De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde Burendag.

woensdag 6 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws