CDA Voorst laat goud liggen

Nu de feestdagen voorbij zijn en de kruitdampen rond de afzetprocedure van het eminente CDA raadslid Arend Jansen zijn opgetrokken en wij nog steeds niet weten wat nu precies de reden is geweest om hem niet op de groslijst te plaatsen , is het aan de geïnteresseerde Voorstenaar tijd om vragen te stellen. Des te meer omdat nu blijkt dat het verslag over de vergadering waarin die groslijst werd samengesteld in Voorster Nieuws aan de hand is van het bestuur van het CDA zelf en verschillende CDA leden nu zeggen dat ’dit niet had niet mogen gebeuren’ maar hem wel tijdens de vergadering hebben mee afgezet, nu dus wil ik weten waarom.

Arend past maatschappelijk- sociaal in geen enkel hokje, laat zich daar ook niet in plaatsen. Hij is volbloed CDA’er en zal zijn partij die hem via de plaatselijken een dolk in de rug gestoken hebben, nooit in de steek laten. Arend kwam als geen ander op voor onderkant van de samenleving. Hij hoorde (en ik verwacht toch dat ze bij het CDA bij zinnen komen en hem toch op de lijst plaatsen), hoort bij een uitstervend ras van raadsleden die herkenbaar is voor het gewone volk en zich ook ziet als hun vertegenwoordiger. Een raadslid heef het in deze tijd niet gemakkelijk. De materie wordt steeds ingewikkelder. Arend kent zijn portefeuille tot ver achter de komma. Dat weten ze tot hoog in de top.

Dwarsligger

We weten het: Arend is een dwarsligger, die zich niet laten manipuleren, die door roeien en ruiten gaat als het om principes gaat. De sociale geschiedenis zit vol van dwarsliggers. Je moet ze waarderen, gebruik maken van hun talent en ook accepteren dat ze niet in het gebruikelijke stramien van organisaties passen. Dat vraagt stuurmanskunst van besturen. Misschien heeft het daar bij het CDA aan ontbroken. Arend is goud. Deze schittering kan het plaatselijke CDA niet verdragen Oogkleppen zijn dan blijkbaar het enige remedie. Jammer voor Arend, jammer voor het CDA, maar vooral jammer voor de gemeente Voorst.

Wiel Palmen, oud-raadslid Partij van de Arbeid

woensdag 10 januari

Deel dit bericht