Dankjewel avond bij Brandweer Klarenbeek

Klarenbeek- Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse dankjewel-avond van Brandweer Klarenbeek en werd er stilgestaan bij een aantal bijzondere momenten.

Jubilea

Het korps zette vier van haar mannen in het zonnetje, die samen maar liefst 105 jaar trouwe brandweerdienst hebben vervuld. Martien Dijkhof en Antoine Rutenfrans hebben er beiden al 20 jaar vrijwillige brandweer op zitten en Martien Dijkhof al 30 jaar. Helmert Verbeek is maar liefst 35 jaar actief bij de Klarenbeekse brandweer.

De heren hebben zich al vele jaren vrijwillig ingezet voor het bestrijden van branden en het verlenen van hulp bij ongevallen en reanimaties. Het klaarstaan voor de inwoners van Klarenbeek en omgeving lijkt zo gewoon maar dat is het natuurlijk niet. Er gaat heel veel training en oefening mee gepaard, maar het biedt aan de andere kant ook veel gezelligheid en saamhorigheid. Ook werd een aantal andere leden in het zonnetje gezet i.v.m. het behalen van een diploma voor een brandweeropleiding of het uitvoeren van een andere speciale activiteit binnen het korps Klarenbeek.

Gezocht

Het korps Klarenbeek mag zich gelukkig prijzen met 21 actieve brandweerleden. De laatste jaren dienden er zich ook verschillende, nieuwe en jonge vrijwilligers aan. Op dit moment zijn er 5 aspirant- brandwachten in opleiding. Klarenbeek is momenteel toch weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers omdat er de komende jaren ook mensen het korps gaan verlaten. Mocht je interesse hebben in een van de bijzonderste vrijwilligersbanen die er bestaat, dan kun je altijd een mail sturen naar postcommandant@brandweerklarenbeek.nl.

woensdag 17 april

Deel dit bericht