De koeien zijn weer de wei in!

Loenen- Deze week gingen onze koeien weer de wei in. Altijd een prachtig gezicht. De blijdschap… in één streep hollen ze de groene weide in met af en toe een sprongetje. Vanaf nu blijven ze buiten, grazen in onze prachtige weiden, omzoomd door boomranden zodat er ook altijd schaduw is. In het najaar gaan ze pas weer naar de potstal. Maar nu is het voorjaar weer echt begonnen!

De bomen in de boomgaard hebben prachtige bloesem en de afgelopen tijd is er hard gewerkt op de akkers. In de fijne en grove tuin zijn al heel veel bedden met plantgoed gevuld. Het is nu, behalve nog meer planten, ook weer tijd voor het onderhouden van de bedden en daarna over een paar weken gaan we oogsten. Er is altijd wat te doen en te beleven op onze boerderij.

Herenboerderij De Groote Modderkolk
Het motto van de Herenboeren is ‘Samen Duurzaam Voedsel Produceren’. We boeren op het prachtige terrein van Natuurmonumenten, gebruiken geen chemicaliën voor de teelt, de dieren hebben een goed leven, je haalt zelf je voedsel op, dus je maakt maar heel weinig ‘voedselkilometers’. En extra: het is een gemeenschap van betrokken mensen!

Kom eens kijken
Wil je weten of voor jou, je gezin, gezond eten uit je eigen buurt, geproduceerd met zorg voor grond, plant en dier, iets is? Dan nodigen wij je graag uit om eens te komen kijken bij ons op de boerderij. Er is regelmatig een rondleiding en daarvoor kun je je inschrijven via rondleiding@hbgm.nl.

Meer informatie vind je op onze website: grootemodderkolk.herenboeren.nl.

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht