De Zonnebloem geniet van dagboottocht

Regio- De Zonnebloem afdelingen Brummen/Eerbeek, Klarenbeek, Loenen en Voorst/Wilp hadden gezamenlijk een vaardag voorbereid. En zo gingen de leden donderdag 21 september op pad voor een mooie vaartocht. De gasten werden per auto of bus naar de boot in Zutphen gebracht. Vanaf de IJsselkade vertrok de boot ‘de Nirvana’ van Rederij Celjo stroomafwaarts.

Onderweg passeerde de boot onder meer de ruïne van Nijenbeek en de plaatsen Gorssel, Deventer, Olst, Veessen en Wijhe. Bij Wijhe werd de boot vakkundig door de kapitein gekeerd, om zo weer koers te zetten naar Zutphen.

De prachtige boot had een ruime salon met aan alle kanten grote ramen en goede voorzieningen.

Ondanks het regenachtige weer was er een prima sfeer aan boord en hebben de 121 gasten volop genoten van de tocht over de mooie IJssel.

Bemanning en de 17 vrijwilligers stonden garant voor begeleiding en bediening van de gasten. Koffie, drankjes, hapjes en een heerlijk diner. Het was allemaal lekker en goedverzorgd.

Aan het einde van de middag stonden de kadehulpen, vrijwilligers (met paraplu) en chauffeurs weer klaar, om de gasten te ondersteunen, zodat een ieder weer veilig naar huis kon.

Al met al een geslaagde dag om met plezier op terug te kijken. Grote dank aan allen die deze dag voor de 121 gasten mogelijk hebben gemaakt.

woensdag 27 september 2023

Deel dit bericht