Enthousiast publiek bij optreden Foon

Voorst- Zo’n 230 bezoekers hebben op zaterdag en zondag genoten van het optreden van het Vocaal Ensemble Foon in het Dorpshuis van Voorst. Na het magistrale slotnummer Skyfall, de soundtrack van de gelijknamige James Bond-film, volgde een staande ovatie die minutenlang duurde. Het was de afsluiting van een aantrekkelijk programma, waarbij de 7 zangeressen en de 6 zangers elk woord en elke noot van de muziek zonder partituur ten gehore brachten, terwijl ze steeds weer andere posities op het toneel innamen “Maar weinig koren of ensembles beschikken over deze bijzondere vaardigheid”, reageerde een van de bezoeksters enthousiast.

Het repertoire dat Foon ten gehore bracht was zeer gevarieerd. De vierstemmigheid was daarbij van grote allure. De werken gingen recht naar je hart. Zoals liederen van o.m. Ramses Shaffy, Robert Long, Brigitte Kaandorp, Ruth Jaccot en John Lennon.

Voor de pauze werd men aangenaam verrast door een licht komische pastorale met een serieuze boodschap over het behoud van ons platteland, en over de problemen die boeren in deze tijd ondervinden. Maar ook na de pauze zinderden liederen door de zaal. Over de zinloosheid van oorlog en de houding die ieder van ons daarbij zou moeten tonen. Het is duidelijk: Vocaal Ensemble Foon uit Twello is een parel in de regio.

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht