Epileren met een draad en baard scheren met een mes

Twello- Begin december 2019 opende Emrah Karabulut samen met zijn vrouw Gurbet een barbershop aan de Stationsstraat in Twello. Niemand blij kunnen maken tijdens de lockdown betreurde Emrah het meest.

Enkele jaren was Emrah werkzaan als barber in Deventer. Lang droomde hij van een eigen barbershop. In december 2019 ging deze wens in vervulling.

Hij koos voor Twello omdat daar nog niemand baarden scheerde met schuim en een open mes. Een specialiteit van Emrah en zijn twee medewerkers. “Een strakke manier van baard knippen”, aldus Emrah. Ook zijn vrouw, die op vrijdag werkzaam is en vrouwen behandelt, bracht een niet alledaagse handeling in Twello. Zij epileert wenkbrauwen met een draad. Samen zagen we “een gat in de markt in Twello”, aldus Emrah.

Het vak leerde hij op school en maar vooral in de barbershops van familieleden te Deventer.

Emrah: “ Naast school heb ik met veel vegen en kijken bij hen het vakmanschap vooral geleerd.” In Deventer een eigen zaak beginnen was voor Emrah geen optie. Concurreren met familie wilde hij niet.

Hij geniet van het kappersvak. Hij maakt anderen graag blij. Iemand de zaak zien verlaten met een mooi kapsel, een mooie baard, maakt hem gelukkig.

Voor corona kon men binnenlopen zonder afspraak. De koffie stond altijd klaar, gezellig babbelen was altijd mogelijk. Dat dit niet meer kan ontdekte Emrah maandag de 11de mei toen de kappers weer open mochten. Het was negen uur, de deur nog op slot, tien klanten stonden al voor een knipbeurt te wachten. Niet veel later waren er 15 wachtenden voor een afspraak. “Het was een gekkenhuis”, vertelt hij. Om aan alle voorwaarden te voldoen wordt er nu alleen nog gewerkt op afspraak. Ieder half uur een klant. Waarbij de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Er wordt geknipt met handschoenen aan en bij het knippen van de baard wordt een mondmasker gedragen.

Emrah was dolgelukkig dat hij na zeven weken weer met knippen mocht beginnen.

Klanten weten hem inmiddels weer te vinden. Ook uit Deventer komt men naar de barbershop.

De brug over de IJssel is geen belemmering om naar Twello te komen.

Zoals Emrah zegt: “Het bruggetje is verstopt.”

woensdag 27 mei

Deel dit bericht