Fanfare Voorst blaast 2023 in

Voorst- Met veel plezier is het Fanfare Korps Voorst in het nieuwe jaar weer gestart met de muzieklessen en de repetities van het Fanfare Orkest en het opleidingsorkest Da Capo. De beide orkesten repeteren voor het voorjaarsconcert met dit jaar als thema 'Fanfare meets pop'. Op zaterdagavond 15 april zal het Dorpshuis van Voorst worden omgetoverd tot een ware poptempel waar fanfareklanken en popmuziek elkaar zullen vinden.

Voor de rest van het jaar zijn er ook genoeg plannen: op zondagmiddag 25 juni staat er een zomers buitenconcert met lichte muziek op de agenda.

Een hele andere kant van het orkest is te horen tijdens een bijzonder project in samenwerking met Bernadette ter Heyne. De in Voorst woonachtige mezzosopraan heeft klassieke stukken speciaal voor een ensemble van het Fanfare Orkest laten arrangeren. Dit unieke concert zal later dit jaar plaatsvinden.

In het najaar zal er door de muziekleerlingen weer een Pepernotenconcert georganiseerd worden en is ook het traditionele Kerstconcert in de Voorster dorpskerk.

Daarnaast wordt er in het voorjaar weer gestart met het ‘Muziek maak je samen’ project op de basisscholen in Voorst & omgeving en in het najaar wil de Voorster muziekvereniging graag starten met een editie voor volwassenen.

Musiceer jij ook mee?

Wil jij ook muziek maken onder leiding van de enthousiaste dirigent Jurgen Wentzel laat dan van je hoor’n! Kom eens kijken tijdens een repetitie van het Fanfare Orkest Voorst of Da Capo onder leiding van Merle Esselink. Zij vinden het altijd gezellig als je komt luisteren of mee komt spelen!

Er wordt gerepeteerd door het Fanfare Orkest op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur. Da Capo repeteert op maandagavond van 18.45 tot 19.45 uur.

Of geef je als toekomstig muzikant op voor een gratis vrijblijvende proefles op bariton, bas, hoorn, bugel, trombone, trompet, saxofoon óf slagwerk door één van de enthousiaste docenten. En dat geldt uiteraard niet alleen voor de jeugd. Het is ook mogelijk om samen muzieklessen te volgen door bijvoorbeeld (groot)ouder en (klein)kind of vrienden. Alle muzieklessen en repetities vinden plaats in het Dorpshuis van Voorst. Heb je geen instrument tot je beschikking, dan wordt dat voor je geregeld.

Enthousiast geworden? Je kan meteen starten met muziek maken! Meld je aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl en houd de socials en FanfareKorpsVoorst.nl in de gaten voor de laatste updates.

Voorst daar zit muziek in!

Dirigent Jurgen Wentzel

woensdag 11 januari 2023

Deel dit bericht