Feestelijke heropening muziektent Terwolde tijdens dauwtrappen

Terwolde- Drie en een half jaar na de start van de grote actie Behoud Muziektent Terwolde staat ze weer als stralend middelpunt in het dorp. Stevige stalen pilaren, een akoestisch plafond met verlichting, fris schilderwerk en nieuwe bestrating. Op 23 januari 2021 werd de grote renovatieklus gestart en nu is de muziektent er helemaal klaar voor: de grote heropening op donderdag 26 mei.

Muziektent hét symbool van verbinding
In de jaren vijftig van de vorige eeuw gaven de initiatiefnemers voor een muziektent in Terwolde al het goede voorbeeld. Zangvereniging Eendracht, Vereniging Dorpsbelangen en muziekvereniging Ons Genoegen gingen gezamenlijk de verbinding aan en realiseerden een prachtige muziektent in de dorpskern van Terwolde. Deze vruchtbare samenwerking resulteerde in een unieke muziekkoepel, welke nadien als voorbeeld werd gebruikt voor veel vergelijkbare gebouwen in heel Nederland.

De verbinding tussen de verenigingen destijds stond ruim drie jaren geleden centraal tijdens de sponsoractie voor een grote renovatie van de in slechte staat verkerende muziektent. Verenigingen, steentjesambassadeurs en bedrijven hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat er een mooi bedrag kon worden gestort in de renovatie-pot. Deze verbinding is nog steeds terug te vinden via het ‘Steentje’ aan de vele sleutelbossen in Terwolde en de samenwerking met lokale bedrijven tijdens de ingrijpende werkzaamheden aan de muziektent.

Nieuwe eigenaar
Sinds het begin van het bestaan van de muziektent was muziekvereniging Ons Genoegen eigenaar op erfpacht, waarbij de grond eigendom is van de gemeente Voorst. Doordat de muziekvereniging de financiële last m.b.t. onderhoud niet meer kon dragen en het voortbestaan van de muziektent daardoor onzeker werd, is besloten om de erfpacht te beëindigen en de muziektent over te dragen aan de gemeente Voorst. Dit betekent dat dit boegbeeld niet zal verdwijnen uit de dorpskern van Terwolde én dat een aantal extra wensen van de vereniging bekostigd konden worden met het geld van de actie Behoud Muziektent Terwolde.

Tijdens Koningsdag heeft Stichting Oranje Comité als eerste de gerenoveerde muziektent in gebruik genomen. De muziektent straalde weer in het dorpshart van Terwolde!

Programma heropening 26 mei 2022
Het stralende middelpunt van het dorp verdient natuurlijk ook een grote heropening. Gemeente Voorst, Dorpsbelangen Terwolde en muziekvereniging Ons Genoegen hebben een gezellig programma samengesteld op Hemelvaartsdag.

Vanaf 7:00 uur kunnen liefhebbers van het dauwtrappen zich aansluiten bij de muzikanten van Ons Genoegen voor de jaarlijkse rondgang met de fiets door het buitengebied en het dorp Terwolde. Het vertrekpunt is vanaf dorpshuis d’Olde Schole. Halverwege de route zijn er voor de vroege vogels weer de gebruikelijke broodjes en koffie/thee, aangeboden door Supportersvereniging Ons Genoegen.

Rond 10:00 uur arriveren de muzikanten en dauwtrappers op het terrein bij de muziektent. Hier staat wat lekkers voor alle deelnemers en bezoekers klaar, verzorgd door vrijwilligers van molen de Ooievaar en aangeboden door Dorpsbelangen Terwolde en de gemeente Voorst. Om 10:30 uur verricht wethouder Arjen Lagerweij de officiële heropening. Iedereen is van harte welkom!

woensdag 18 mei 2022

Deel dit bericht