Feestelijke woensdagmiddag bij Coop De Lelie in Terwolde

Terwolde- “We wilden de kinderen een leuke middag bezorgen!” Dennis den Boer glundert van oor tot oor, nog steeds. Woensdag 20 maart had de initiatiefnemer van deze actie de handen vol, om samen met zijn team alles in goede banen te leiden. Alle kinderen van de basisschool waren uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd cupcake versieren. Daarnaast konden de deelnemers samen met ouders, opa of oma boodschappen doen in de winkel om vervolgens, in de rol van kassière, achter de kassa af te rekenen.

Het versieren van de cupcakes was een serieuze aangelegenheid, want er was een jury aanwezig de resultaten te boordelen. Er waren 112 kinderen!! die hun cupcake lieten beoordelen op geur, kleur en smaak. Guusje Oude Nijhuis was de gelukkige winnaar en kreeg een beker als ook een tas met heel veel lekkers. Daarnaast mochten alle kinderen die een schort hadden, deze ook houden als aandenken.

Wat is er leuker, dan even in de rol te kruipen van de kassière, door achter een kassa te kruipen en de boodschappen af te rekenen, welke je samen met je vader, moeder, opa of oma hebt gekocht? Onder het toeziend oog van medewerkers van De Lelie werd de kinderen geleerd hoe je de boodschappen moest scannen, werd verteld hoe je met een pinapparaat kan betalen óf hoe je te werk gaat, wanneer de klant met contant geld betaald.

Dennis den Boer kijkt terug op een zeer geslaagde middag. “Het was een grote drukte en dat een paar uren lang, het was prachtig om te doen en ook wij als team hebben allemaal genoten!” En wilde je even niet bakken of achter de kassa? Dan kon je buiten lekker springen op een springkussen, beschikbaar gesteld door Derk Gort. En op een feestje mag muziek niet ontbreken. Het draaiorgel Anton Pieck van de fam. Van Eijk was voorzien van vele kinderliedjes. Alle deelnemende kinderen kregen na afloop een eigen cupcake-diploma als ook een kassadiploma.

woensdag 27 maart

Deel dit bericht