Fietsroute en wandelexpositie op twee eeuwen oude landgoed Beekzicht

Voorst- Het 200-jarig bestaan van landgoed Beekzicht zou begin juni uitgebreid gevierd worden. Helaas was dat onmogelijk vanwege de Covid-19-maatregelen. Een wandelexpositie in het bospark over het heden en verleden van Beekzicht en een fietsroute langs de mooiste delen van het landgoed maakten ook deel uit van dat feestweekend. De feestelijkheden zijn opgeschort, maar wandel- en fietsroute komen vanaf 15 juli 2020 beschikbaar. Op de website www.landgoedbeekzicht.nl kunt u de adressen vinden.

Toegankelijk

Beekzicht is altijd toegankelijk geweest voor wandelaars en fietsers, met name de Voorster gemeenschap was en is altijd welkom. Naast de ommetjes van de dorpsbewoners, zijn er veel routes die het landgoed aandoen. Daarnaast wordt Beekzicht ook doorkruist door twee landelijke routes het Marskramerpad en het Hanzestedenpad. Ook het fietsknooppuntennetwerk kruist het landgoed op de Voorsterklei en in het Appense bos. In 2004 is het kerkpad nabij de kerk van Voorst geopend. Dat loopt gedeeltelijk over de grond van landgoed Beekzicht.

Vrijwilligers

Sinds een paar jaar is er een grote groep vrijwilligers actief met bos- en parkonderhoud en werkzaamheden in de moes- en siertuin. Het beheer van landgoed Beekzicht kan niet zonder die vrijwilligers. Zij ondersteunen de beheerder en de tuinman bij allerhande onderhoudsklussen. Iedereen kan vrijwilliger worden: jong en oud, man en vrouw, werkend en niet werkend. Het vrijwilligerswerk is leuk om te doen, want je werkt met handgereedschap en bent de hele dag buiten in een afwisselend terrein. Je bent in goed gezelschap en in een prachtige omgeving!

woensdag 1 juli

Deel dit bericht