Formulierenbrigade en Computerinloop Mens en Welzijn Voorst staan voor u klaar

Twello- Juist in deze tijd worden laptops, smartphones en tablets veel gebruikt. We beeldbellen met elkaar, sturen foto’s of filmpjes naar de ander, kijken een film of doen een spelletje met behulp van deze media. “Mensen hebben hierbij vanzelfsprekend soms vragen of lopen tegen (technische) problemen aan”, vertelt Lianne Zeisseink van Mens en Welzijn Voorst. “Gelukkig hebben wij een enthousiast en ervaren team van vrijwilligers, die voor de mensen klaarstaat. Zij houden ervan om mensen weer op weg te helpen bij vragen of problemen op dit gebied. Bijvoorbeeld: Is mijn laptop goed beschermd tegen virussen? Hoe installeer ik een app? Hoe stel ik een Wifi verbinding in?”

Praktisch en gezellig
Lianne ziet mensen blij weggaan als de vrijwilliger hun vragen heeft beantwoord of het probleem heeft opgelost. “En naast de praktische hulp die de vrijwilligers bieden, stellen mensen het contact ook op prijs. Het wordt een gezellige computerinloop genoemd”. Hebt u ook vragen? Met ingang van 1 oktober bent u iedere donderdag welkom van 13.30 - 14.30 uur. Op donderdag 24 september kunt u gebruik maken van de avondinloop van 19.00 - 20.00 uur.

Van verzekeringen tot toeslagen
Ook de Formulierenbrigade is weer actief. “Onze vrijwilligers helpen bij bijvoorbeeld het aanvragen van DigiD of van zorg- of huurtoeslag. Ook komen veel mensen met formulieren die ze lastig vinden om in te vullen”, vertelt Corine van der Knaap. “Verder hebben veel mensen vragen, bijvoorbeeld over verzekeringen, studiefinanciering of voor welke toeslagen iemand in aanmerking komt.”

Hebt u ook vragen of hulp nodig? U bent van harte welkom op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur. Vanwege het coronavirus wordt momenteel op afspraak gewerkt. Die maakt u door te bellen, mailen of een WhatsApp berichtje te sturen:

• 0571-287758

• 06-40283069

• formulierenbrigade@mensenwelzijn.nl

Klein Twello
Voor zowel de Formulierenbrigade als de Computerinloop kunt u terecht in Klein Twello, Maarten Tromplaan 2 in Twello. Vanzelfsprekend worden vanwege het coronavirus alle benodigde maatregelen gehanteerd. De welzijnsorganisatie biedt nog veel meer voor inwoners van de gemeente Voorst. Van een was-, strijk- en kledingservice tot ouderenadvies. En van een boodschappenservice tot een bezoekdienst na partnerverlies. Ook wordt er veel samengewerkt met andere organisaties voor bijvoorbeeld beweegactiviteiten, zoals fietslessen, seniorengym, jong & oud in beweging (basisschoolkinderen en senioren) en de alom bekende ZekerBewegen-cursussen. Meer informatie vindt u op: www.mensenwelzijn.nl. Of bel: 0571-279090.

woensdag 23 september

Deel dit bericht