Fruitig Feest 2022

Welsum- Op 1 oktober vindt in Welsum weer de traditionele sapdag plaats onder de naam Fruitig Feest. Op deze dag kunnen bewoners van Welsum en wijde omgeving hun eigen fruit laten persen door de Welsumse Sap Mobiel. Naast het versappen van het fruit presenteren zich op deze dag tal van lokale initiatieven.

Er zijn allerlei interessante feestelijk ingerichte stands die eigengemaakte cider, walnootolie, appelstroop, jam en zelfgebreide sokken te koop hebben. Verder geven de Druiverij, de Hoogstambrigade, Kunstkring WEK, Coöperatie Welsum Duurzaam, Stichting IJsselhoeven en uiteraard de Welsumse Sap Mobiel acte de présence.

Nieuw aan deze sapdag is het kader waarin deze activiteiten plaatsvinden. Met nadruk willen Coöperatie Welsum Duurzaam, de hieruit voortgekomen Werkgroep Biodiversiteit en de Stichting EetbaarOlst, als nieuwe deelnemers aan Fruitig Feest, het begrip “biodiversiteit” onder de aandacht brengen en de praktische toepassing in de eigen leefomgeving zichtbaar te maken. Diverse stands laten zien wat iemand letterlijk in en om zijn eigen tuin kan doen om onze wereld wat biodiverser te maken.

De organisatoren en standhouders van Fruitig Feest benadrukken zo elk op hun eigen manier de noodzaak tot het bevorderen van duurzaamheid en biodiversiteit. Het wordt een dag met een feestelijk karakter. Er kan genoten worden van koffie, thee, taart en soep. En er is uiteraard appelsap!

Fruitig Feest wordt gehouden op het erf van de boerderij aan de Arkerstraat 2 te Welsum en begint om 10.00. Op de weg en op het terrein zelf wordt met borden etc. aangegeven waar de bezoekers terecht kunnen. Naast de boerderij is een parkeerplaats ingericht.

De organisatie hoopt heel veel enthousiaste bezoekers te verwelkomen!

woensdag 14 september 2022

Deel dit bericht